Tippek ágyi poloskák ellen

Tippek ágyi poloskák ellen

Az ágyi poloskák komoly problémát jelentenek hiszen az egész országban elterjedtek. Tudni kell róluk, hogy biztonságos, kellemes környezetre van szükségük a túléléshez. El sem tudod képzelni, hogy az otthonodon belül milyen sok olyan hely található, amely tökéletes szaporodási feltételeket biztosít számukra. Az a kérdés, hogy megelőzhet-e az ágyi poloska, és ha igen, akkor hogyan?

 

Prevenció, azaz a megelőzés a hatékony csak.
Az egyetlen lehetőséged, hogy elkerüld az ágyi poloskát, és a kellemetlenségeket, amikkel jár az, ha sikerül valahogy elkerülnöd, megelőznöd. De hogyan tedd, amikor legtöbbször teljesen véletlen jut be az otthonodba, és néha még a legkomolyabb megelőző intézkedésekkel sem sikerül őket távol tartani? Összegyűjtöttünk néhány szabályt.

 

Szabály 1: Fedd le a konnektorokat
Az ágyi poloskák szeretnek olyan helyre bújni, ahol zavartalanul lehetnek. A konnektorod például egy ilyen: vagy te gyakran belenyúlsz? Ugye, hogy nem. Ráadásul nem csak azért szeretik a poloskák a konnektort, mert ott nem fogod őket keresni, hanem azért is mert kedvükre közlekedhetnek a falban levő vezetékekben és egyik szobából a másikba is könnyen eljuthatnak. Ha bedugaszolod a nem használt konnektorokat - a mindenhol fillérekért kapható - konnektorfedővel, akkor a poloskának sem rejtekhelye, sem útvonala nem lesz.

 

Szabály 2: Tárold a ruhádat vákuumtasakban
Na, persze nem mindig: ne arra gondolj, hogy a frissen vasalt inged/blúzod kell minden este egy légmentesen zárható tasakba eltenni. Akkor tegyél ilyet, ha szállodában alszol. Az ágyi poloskát leggyakrabban szállodából "cipeled haza". Tárold a ruházatodat ezekben a légmentesen elzárt vákumzsákokban, és nem tud belemászni a poloska, nem cipeled haza.

 

Szabály 3: Ha észreveszed, ne harcolj vele
Sokan vannak, akik - miután észrevették az ágyi poloskát - úgy gondolják, hogy valamilyen házi praktikával, vagy az interneten gyűjtött ötletekkel ki tudják irtani. De ez nem fog sikerülni, csak az idődet vesztegeted, és egyre többen lesznek. A legjobb, ha azonnal hívsz minket, majd mi megoldjuk.

 

Szabály 4: Porszívózz gyakran
Sokszor leírtuk már, hogy a higiéniának semmi köze a poloskához: tévhit, hogy ahol tisztaság van, ott soha nem lesz poloska, ahogy az is tévhit, hogy ahol kosz van, ott meg biztos lesz. De ha van, vagy találsz jeleket akkor érdemes gyakrabban porszívózni. Az ágyi poloska ugyanis nem csak az ágyban és annak környékén található, gyakran elrejtőznek a szőnyegen, ezért fontos, hogy alaposan porszívózz fel minden szőnyeget. A porszívózás után vedd ki a porzsákot, és tedd egy zárt szemeteszsákba, és dobd ki egy szabadtéri szemetesbe. Ez megakadályozza, hogy az ágyi poloskák elmeneküljenek és visszatérjenek az otthonodba. Ha nem sikerült, szakértőre lesz szükséged.
Ha pedig biztos vagy abban, hogy ágyi poloskád van, a legjobb ha azonnal hívsz minket. Eltávolítjuk őket.