Tippek ágyi poloskák ellen (2. rész)

Tippek ágyi poloskák ellen (2. rész)

A cikk előző részében már összegyűjtöttünk neked néhány olyan szabályt, amit, ha betartasz akkor kisebb eséllyel fogsz megfertőződni ágyi poloskával, de van még néhány olyan tippünk, amivel meg fogod tudni előzni azt, hogy ellepjenek. (Persze, fontos, hogy ne tétovázz sokáig, mert nincs az a házi praktika amivel poloskamentesítheted az otthonodat)

 

Mi az, amit már tudunk? 
Az, hogy ha utazol, nagyobb eséllyel viszed haza a poloskákat. Azt is tudjuk, hogy a poloskák se nem tisztaság mániások, sem nem a koszt kedvelik, a megjelenésük független attól, hogy milyen tisztaság/kosz van nálad. És azt is, hogy nem érdemes ellenük harcolni mert nem nyerhetsz. 
Íme, itt van még néhány szabály, amit, ha betartasz akkor kisebb eséllyel lesz ágyi poloskád

 

Szabály 1: Ne bízz a csapdákban!
Léteznek ágyi poloska csapdák. Az ágyi poloska monitorcsapda egy közkedvelt csapda, de legyen bármilyen is – van ragacsos, hőcsapda, és szén dioxiodos cucc – semmi értelme azon túl, hogy megtudd, valóban vannak ágyi poloskáid. Szóval mielőtt elmész, és veszel csapdát fontos megérteni, hogy eredményt nem szabad tőle várni. Az ágyi poloskák nem fognak sem elmenni, sem kipusztulni a csapda miatt.

 

Szabály 2: Néha nézd meg a régi cuccaidat!
Érdemes időnként megnézni a dobozban (vagy valahol) tárolt használt tárgyakat. A használt tárgyak - még az ártalmatlan elektronikaiak is - tökéletes búvóhelyek lehetnek a poloskák számára. És ugyanitt még egy szabály: mielőtt behozol valamit a lakásodba, otthonodba, nézd meg, nincs-e benne poloska. Fura lehet, de akár egy most vett tévében vagy egy gyerekjátékban is lehet elbújva poloska.

 

Szabály 3: Óvatosan a nyilvános helyekkel
Oké, ez kissé ijesztő lesz, de mondunk egy tipikus "ágyi poloska fertőzés" menetet. Mondjuk elmész egy boltba, és felpróbálsz egy farmert. Épp egy olyat, amit előtted olyasvalaki próbált fel, akinek van otthon poloskája. Lehet, hogy tudta nélkül peték voltak rajta, amit szétszórt a fülkében, és a nadrágon is. A pete meg szépen a pólódra mászott és most épp hazafelé mész vele. Ez elkerülhetetlennek tűnik, de ha a kampókra rakod a saját ruháidat (nem a földre dobod, vagy a próbafülke székére) akkor kisebb esélye lesz a poloskának! Oda nem nagyon tud hirtelen felmászni.
Ha mégis megfertőződtél akkor kattints, vedd fel velünk a kapcsolatot, és már indulunk is.