Szenzációs tények a csótányokról

Szenzációs tények a csótányokról

Számtalan okunk van utálni a csótányokat, hiszen betegségeket terjesztenek, undorítóak, koszosak, és ha megnéznéd őket egy mikroszkóppal akkor az is kiderülne számodra, hogy csúnyák. Függetlenül ettől van néhány szenzációs tény amit érdemes róluk tudni. Máris mondjuk.

 

1: Kannibálok, de nem véletlenül.

Tudjuk, hogy erősen kezdünk mindjárt azzal, hogy a csótányok egyébként kannibálok (is), és ez önmagában nem lenne szenzációs tény, de mégis az, ha megtudjuk, hogy miért? A csótányok akkor válnak kannibállá, ha nincs mit enniük és ennek kettő oka van. Az egyik az, hogy ha megeszik egymást akkor elmúlik az éhségük. A másik ok az, hogy kevesebben lesznek, és a korlátozott mennyiségű étel elég lesz számukra.

 

2: Öregek

Illetve nem pontosan maguk a csótányok az öregek, hanem 300 000 000 éve élnek a Földön. Ez igazából azt jelenti, hogy már akkor itt éltek köztünk amikor még dínók sem voltak a földön, és az egész föld egyetlen nagy kontinens a Pangea volt.

 

3: Azért az atomot nem élnék túl!

Elterjed (tév)hit, hogy a csótány lenne az egyetlen élőlény amelyik túlélné az atomtámadást (ezt egyébként akkor találták ki amikort Csernobil felrobbant, és találtak csótányokat később ott) de ez nem igaz. A csótányok nem lennének képesek túlélni a nukleáris robbanást, ám sokkal nagyobb sugárzási szintet bírnak el, mint mi emberek.

 

4: Lehetsz tőlük asztmás

Tanulmányok mutatták ki azt, hogy a csótányoktól lehetsz asztmás. Ráadásul a nyáluktól, a székletüktől, és a kakijuktól mert az váltja ki az asztmás reakciókat.

 

5: Nem tudnak repülni

A legtöbb csótány (bár van szárnyuk) egyszerűen nem tud repülni. (Az amerikai – és itthon is őshonos – csótány éppen tud, de hogy még nagyobb legyen a kavarodás, tulajdonképp az amerikai csótány afrikai)

 

5+1: 40 percig visszatarják a lélegzetüket

Lenyűgöző, ugye? Noha ez lehetetlennek tűnik, a tanulmányok kimutatták, hogy a csótányok 40 percig tudják visszatartani a lélegzetüket, és 30 percig képesek túlélni a víz alatt! Ez azért van, mert ellentétben az emberekkel a csótányok nem a szájukat használják a lélegzéshez, hanem a testükben kis csöveket használnak erre. Ha a levegő kevés, egyszerűen „bezárják” ezeket a kis csövecskéket, és nem fulladnak meg.

A csótányok undorítóak. Ki kell őket írtanod, amit megpróbálhatsz mindenféle interneten talált módszerekkel, de nem fog menni. Mi megszabadítunk a csótányoktól, hívj minket:

 

https://avitox.hu/szolgaltatasok/csotany.html