Segítség, bolhacsípés!

Segítség, bolhacsípés!

Ilyen a bolhacsípés

A bolha csípése a legtöbbször egy aprócska – még egy kisebb pattanás méretét sem elérő – vörös foltot eredményez. Leggyakrabban a lábadon, vagy a csuklód környékén fog megcsípni a bolha. Ennek kettő oka is van: a csuklódat azért csípi meg előszeretettel, mert bolha rád, a háziállatodról kerül majd, és amikor simogatod, vagy hozzáérsz, akkor a bolha a csuklódig tud ugrani a gazdaállatról. A bokádat pedig azért éri el könnyen, mert a földön levő bolhák odáig tudnak felugrani. Ha megcsípett a bolha akkor a csípése viszketést fog okozni, és az lesz a legnehezebb, hogy megálld az állandó vakargatást, mert azzal könnyen elfertőzheted a csípést. 

 

Ha megcsípett

Aggodalomra nincs okod, a bolha csípése csak nagyon ritkán okoz annál nagyobb gondot, minthogy viszket (és azt a tudatot, hogy valahol bolhák vannak körülötted). Ha antihisztamin alapú krémmel, gyógyszerrel kened akkor elmúlik a viszketés, és el is felejtheted, mindaddig amíg újra meg nem csíp majd.

Vannak persze házi praktikák, de ahány hely, annyi szokás. Van, aki esküszik a hideg vizes, ecetes borogatásra, mások szerint az a legjobb, ha uborkát raksz rá, van, aki szerint szódabikarbónát kell vízbe rakni, az majd enyhít, de olvastunk már vöröshagymáról, és tulajdonképpen minden, a háztartásban fellelhető gyümölcsről, vagy zöldségről.

Igazából mindent kipróbálhatsz, valószínűleg használni is fog neked valamelyik, de ezzel csak a tüneteket kezelted, hiszen a bolha, aki megcsípett, valahol ott van a lakásban ebben a pillanatban is, és éppen arra vár, hogy megint megcsíphessen.

 

A valódi megoldás

Elő kell venned a házi kedvencedet: a kutyádat, vagy a cicádat, mert a bolha az esetek legnagyobb részében róla ugrik át rád. Az első lépés az lesz tehát, hogy a kutyusodat, macsekot bolhamentesítsd. Ezt nagyon egyszerűen meg tudod oldani: vannak kifejezetten kutya, és macskabolhásodás elleni irtószerek, amelyek nem tesznek kárt a kedvencedben, és hatékonyan kiirtják a bolhát róla. Csakhogy ettől még a bolha ott marad a házadba, mert elbújtak a padlórésekbe, a hűtőd mögé, a parketta alá, vagy bárhova, ahol egy 1 milliméteresnél nagyobb élőlény elfér: és csak arra vár, hogy ismét találjon magának egy gazdatestet.

Nem lehetsz kíméletes, meg kell ölnöd. Az a legbiztosabb, és a legjobb megoldás, ha kedvenced bolhamentesítése után szakemberhez fordulsz (felejtsd el a bolhairtó házi praktikákat, mert rengeteget fogsz arra elkölteni amíg végig próbálod az összeset, miközben egy szakszerű bolhairtás olcsóbb, és hatékonyabb).

Szívesen megszabadítunk téged ezektől az élősködőktől. Kattints és akár 24 órán belül bolhamentes lehet a lakásod, házad. Kattints Ide!