Nem működő házi praktikák hangya ellen

Nem működő házi praktikák hangya ellen

Csodaszerekben bízva!

Mi emberek furcsák vagyunk. Ahelyett, hogy az egyetlen végleges megoldáshoz fordulnánk (jelen esetben a hangyairtáshoz), szeretünk hinni az olyan csodaszereknek, tippeknek, megoldásoknak, amikről mi magunk is sejtjük, hogy nem fognak működni, de azért megpróbáljuk. Természetesen a hangyák ellen is léteznek csodaszerek, és az is természetes, hogy ezek nem működnek. Elmondunk párat, és azt is elmondjuk, hogy miért nem fog működni.

 

A cukor

Elterjedt az a tévhit, hogy a hangyák édesszájúak, tehát biztosan el lehet őket kapni olyan hangyacsapdával, ahol cukrot alkalmazunk. Elterjedt házi praktika (és egyébként működik is) hogy cukorból kell szirupot készíteni, aminek a hangyák nem tudnak ellenállni, ezért szó szerint belesétálnak és ha már ott vannak, bele is ragadnak. Aztán persze belefulladnak. Ez egyébként igaz. A gond kettős: egyrészt az, hogy a hangyák nem hülyék, előbb utóbb ki fogják kerülni a cukros löttyödet (ami egyébként minden mást is vonzani fog) másrészt a boly 0,001%-át fogod kiirtani.

 

A sütőpor

Annyira egyértelmű, hogy már szinte biztos kipróbáltad, és annyira nem hat, hogy már lehet, hogy nem is akarsz ezzel időt veszteni, de azért elmondjuk. A terv ördögi. Ha sütőport, és cukrot összekeversz, akkor a hangya elkezdi elhordani, be a bolyba, és ott mindenki megdöglik, mert a sütőportól meghalnak a hangyák, igaz? Hát nem. A hangya – bár nincs sok esze – ennél okosabb, és még ha néhány tényleg meg is hal, nagy eséllyel a királynőt nem fogják sütőporral etetni, ezért egyre többen lesznek. Nincs az a mennyiségű sütőpor, ami elég lesz neked.

 

A szokásos: a hangyairtó, hangya elűző növények

Vannak azok a hajmeresztő ötletek, és gondolatok, hogy mit kell, és hova szórni hangya/patkány/csiga/ló vagy a hétfejű sárkány ellen, hogy az ne menjen be hozzád. Nézzünk egy ötletet: szórj az ajtó elé szegfűszeget, a hangya nem megy be, mert utálja a szagát. Akkor most legyél egy pillanatra hangya: tegyük fel, hogy van kulcsod a bejárati ajtóhoz (különben miért ott mennél be, bárhol be tudsz), és észreveszed, hogy az ajtó körül büdös van. De te éhes vagy. És hangya. Mit teszel? Minden további nélkül bemész máshol. Ennyit az ajtó / ablak, vagy akárhova szórt bármilyen riasztó cuccról.

 

A másik szokásos: az illatok

Teljesen mindegy, hogy ki miben hisz (valaki szerint a hangya a citrom szagára megy el, de figyeljünk, mert 4 sorral feljebb meg valaki a szegfűszegre esküdött meg) a hangyát maximum pillanatokra lehet megállítani a citrom az illóolaj illatokkal, ráadásul macerás. Képzeld el, hogy minden nap illóolajokat párologtatsz, nehogy jöjjön, vagy újra jöjjön a hangya. Mennyibe kerül ez neked évente? Vagy mennyi értelme lehet citromot facsarni (amiből ebben a pillanatban 1000 forint egy kiló) a felmosóvízbe? Ezek a megoldások egyszerre drágák, időrablók, és nagy eséllyel értelmetlenek.

 

Házi praktikák helyett mi azt javasoljuk, hogy inkább hívj minket, ha észrevetted a hangyákat a házadban, és mi szakszerűen, gyorsan kiirtjuk őket. Kattints: https://avitox.hu/szolgaltatasok/hangya.html