Nem is tudtad, hogy ilyen cukik a csótányok!

Nem is tudtad, hogy ilyen cukik a csótányok!

Nem fogod őket megszeretni, de…

Azt nem állítjuk, hogy mire ezt a cikket elolvasod, addigra megszereted a csótányokat, de talán egy kicsit „közelebb hozzuk hozzád őket” ami azt jelenti, hogy ha meghallod a szót, hogy „csótány” nem fogsz azonnal fintorogni. Íme néhány olyan tény, amitől „kedvesebbé” válnak a csótányok.

 

5: Legtöbbjük nem is kártevő.

Ahogyan meghalljuk azt a szót, hogy csótány, azonnal egy koszos, piszkos, sötét, zsíros padlójú, rendetlen, és lepukkant lakást látunk magunk előtt. Pedig a csótányok kifejezetten tiszták, nem kártevők, és  az igazság az, hogy nagyon kevés csótányfaj lakik lakásokban. Majdnem 4000 fajta csótányt ismerünk, és ezek többsége erdőkben, barlangokban lakik. Csak körülbelül 30 faj szeret az emberek közelében élni. Ha hozzátesszük, hogy a 4000 fajtából alig néhány kártevő, akkor máris kicsit kedvesebbnek tűnnek, ugye?

 

4: Kiéhezhetetlenek

Ahhoz, hogy megértsük milyen kitartó a csótány, és milyen sokáig bírja ki étel nélkül, összehasonlítjuk veled. Ha te egy napig nem eszel, akkor semmi gond nincs, kibírod. Három nap után elkezdesz gyengülni és egyre éhesebb leszel, a szervezeted elkezdi megenni önmagát: lebontja a fehérjéket. Ha 1-2 hétig nem eszel akkor nagyon legyengülsz, és a felesleges funkcióidat kikapcsolja a tested: 0-ra esik a libidód, és például megszűnik a menstruációd (ha nő vagy) miközben vészesen fogysz. Még egy hét (maximum 2) és éhen fogsz halni. Veled szemben a csótányok 6-7 hétig minden gond nélkül kibírják azt, hogy semmit nem esznek. Ez azonban soha nem történik meg (hacsak nem egy üvegben tartod őket) tulajdonképpen lehetetlen mert természetes környezetükben akármit megesznek: a vezetéket, a port, a hajadat ami a földre hullott, bármit. Szóval egy csótány soha nem fog éhen halni.

 

3: Pangea, jura, és ők

Biztosan hallottál már a Pangeáról. Régen az egész világunk egyetlen nagy földdarab volt, ezekből lettek a kontinensek. Ezt az ősi egyetlen kontinenst hívták Pangeának. A Jura korban kezdődött a szétesése, akkor amikor a dínók még éppen csak megjelentek, nagyjából ekkor jelentek meg az első madarak is. Ez az időszak 50 000 000 évig tartott és 200 000 000 éve kezdődött. Az a helyzet, hogy a csótányok már ekkor itt voltak sőt: az első (kezdetleges) csótányok 350 millió évvel ezelőtt éltek.

 

2: Szeretik az érintést

Ez kissé bizarr is lehet számodra, mert persze nem azt jelenti, hogy a csótányokat simogasd meg, de megtehetnéd, mert egészen egyszerűen imádják az érintést. Nekik teljesen mindegy, hogy ezt te csinálod, vagy oda tudják érinteni a hátukat egy repedés falához a lényeg az érintés, amit vágynak.

 

1: Elmagányosodhatnak

Fura tény róluk, hogy azért (is) élnek sokan egymással mert társas lények, és ha nincs körülöttük fajtatárs, akkor elmagányosodnak. Kutatások szerint azok a csótányok, amelyek nem osztják meg mások társaságát, megbetegedhetnek vagy nem képesek (később sem) párosodni, mert elmagányosodnak.

A csótányok néha cukik, de ettől függetlenül ki kell őket irtanod, amit megpróbálhatsz mindenféle interneten talált módszerekkel, de nem fog menni. Mi megszabadítunk a csótányoktól, hívj minket:

 

https://avitox.hu/szolgaltatasok/csotany.html