Mit tegyél, ha megjelenik nálad az undorító csótány?

Mit tegyél, ha megjelenik nálad az undorító csótány?

Mi ez egyáltalán?

Mielőtt bármit teszel, érdemes megismerni az ellenséget: a csótány csak nagynak tűnik, de nem az. Az a helyzet, hogy a maga a rovar nagyjából 20-45 milliméter (azaz olyan 2-4 centis), azért tűnik nagynak, mert legalább ilyen hosszúak a csápjai is. Alapvetően ártalmatlan, nem fog megharapni, megtámadni, és valószínűleg meg sem csíp, sőt, repülni sem tud, de azért nézz a fejed fölé is, mert simán meg tud kapaszkodni a falon, és a plafonon is. Mindemellett gyorsan fut, és rengeteg betegséget terjeszt. (Eloszlatunk egy tévhitet is: ha a lakásodban megjelenik a csótány, akkor az nem azt jelenti, hogy a lakásod, vagy te koszos vagy, mert ez nem függ össze)

 

Ezt eszi

Azért jött, mert úgy véli, hogy nálad finom falatokat fog találni. Ne is keresd, honnan érkezett, mert évmilliók alatt olyan alakká varázsolta magát, hogy mindenhova befér, a kitinpáncélja pedig mindentől megvédi. Szóval, enni jött, és az a rossz hír, hogy mindenevő: a lekváros kenyeret éppúgy kedveli, mint a körtét, a húst, de ha nagyon nem bír magával megeszi a papírt is. Ha eddig még nem undorodtál tőle, most fogsz: ha valami kemény kaját talál, akkor egyszerűen lehányja, azzal fogja feloldani a táplálékot. Különösen fura a helyzet azért, mert bár mindent megeszik, ha kell éhezni is tud, ha kell hetekig nem eszik. Van gyenge pontja: ha nincs víz, szomjan hal, gyakran iszik. De mit tegyél, ha megérkezett hozzád?

 

Amikor a szégyen irányít

Egészen szerencsés a csótány, mert a legtöbb embert a szégyen irányítja akkor amikor meglátja, ezért elkezd házi praktikákat bevetni ellene: agyontapossa, lesben áll, különböző trükkökkel akarja elzavarni, de nem fog menni.

Értjük, hogy egy csótány van nálad (hidd el láttunk sokat) azt is, hogy nem tőled jött, nem vagy sem koszos, sem rendetlen, éppen ezért a legfontosabb, ha csótány lakik nálad, hogy ne szégyelld. Nem irányíthatja a cselekedeteidet a szégyen, ne várj napokig, hetekig, hanem a lehető leghamarabb hívj minket, kimegyünk, és egyszerűen az utolsó darabig elpusztítjuk őket, szakszerűen.

 

Ne várj semeddig

Fontos, hogy ne várj semeddig, mert a csótányok nem csak undorítók, hanem (sajnos) rengeteg betegséget is terjesztenek: igazából már azt sem tolerálja a szervezeted, amit kikakil, és ami a nyálában van, mert tele van olyan allergénekkel, amik különböző (például asztmás) rohamokat válthatnak ki belőled. Emellett több mint 30 féle baktériumot, parazitaférgeket, és veszélyes kórokozókat is hordoznak, amiket aztán szétszórnak a lakásodban, ami az egészségedre is ártalmas lehet.

Kiirtani nem fogod tudni, mindenképpen szakembert kell hívnod mert egyrészt költséghatékony, másrészt gyors, harmadrészt szakszerű, és végleges a megoldás. Szívesen kiirtjuk nálad az undorító csótányokat, hívj minket bizalommal: https://avitox.hu/szolgaltatasok/csotany.html