Mit tegyél, ha megcsípett az ágyi poloska?

Mit tegyél, ha megcsípett az ágyi poloska?

Így ismerd fel az ágyi poloska csípését

Az ágyi poloska csípése hasonlít a szúnyogéra, de vannak különbségek. Ha reggel arra kelsz (vagy napközben jön elő) piros, viszkető – tényleg szúnyogcsípés szerű – folt rajtad, azt kell megvizsgálnod, hogy hol van. Az ágyi poloska olyan helyen csíp meg csak, ahol nincs rajtad ruha, hiszen nem tud átcsípni a ruhán. A szúnyog igen. Egy szúnyog mindig pontos: neki szinte bárhol jó, ha megcsíp, az ágyi poloska viszont akár egy vonalban, többször is próbálkozik, mert a vénádat, vagy vastagabb eredet keresi. Az ágyi poloska csípése többféle lehet: van, akinél enyhe bőrpírt okoz, van, akinek akár gennyes váladékozó pattanásszerű foltokat: ez is utalhat arra, mi csípett meg. És persze az idő: a szúnyog nem fog napokig csipkedni (előbb utóbb megtalálod) a poloska igen. Az is megfontolandó, hogy létezik-e a csípésed megszerzésének pillanatában szúnyog, vagy nem: mondjuk decemberben elég kevés szúnyog él. Tételezzük fel, hogy kiderült, ágyi poloska csípett meg. Mit tegyél?

Ezt tedd a poloskacsípéssel

Tudjuk, hogy a csípés viszket, de ne vakard (főleg akkor ne, ha olyan helyen van, hogy ha kivakarod, akkor akár örökre ottmaradhat a nyoma), próbáld megállni, és azonnal keress fel egy bőrgyógyászt, mert ő fog tudni neked felírni olyan krémet, ami segít enyhíteni a csípések tüneteit. Persze, mire odaérsz, tudjuk, hogy mindent ki fogsz próbálni: ecetet, csípés enyhítő krémet, de ezek nem fognak (vagy csak ideig óráig) segíteni neked. Ha semmiképpen nem szeretnél elmenni bőrgyógyászhoz a csípéssel, akkor egy patikában is tudnak neked segíteni, mert léteznek olyan – vény nélkül kapható – krémek, melyek hatékonyak lehetnek. Persze ezek tüneti kezelések, ettől még a poloska holnap is meg fog csípni, és nem krémezheted egész nap a bőrödet, ahol éppen megcsíptek. Az egyetlen megoldás az, ha kiirtod a poloskákat.

Az irtás

Ha piros csípéseid vannak, amik viszketnek, és amikről te és mások is kijelentik, hogy ágyi poloska lehet, akkor a következő lépés az, hogy keresd a jeleket. Írtunk egy cikket arról,  mi az az 5 biztos  jel,  hogy ágyi  poloskád van. (https://avitox.hu/blog/5-biztos-jel-hogy-agyi-poloskad-van.html).. Ha minden kétséget kizáróan sikerült azonosítanod az ágyi poloskát, akkor azonnal hívj szakembert, hidd el, hogy te nem fogod tudni kiirtani őket, hiába olvasol minden házi trükköt el a neten, nem fognak működni.

Ha felmerül a gyanúja annak, hogy ágyi poloskát találtál, akkor azonnal hívj minket, mert napról napra rosszabb lesz a helyzeted. Kattints, szívesen kiirtjuk az ágyi poloskákat: https://avitox.hu/szolgaltatasok/agyi-poloska.html