Ismerd meg az ágyi poloskát!

Ismerd meg az ágyi poloskát!

Ilyen az ágyi poloska

Gyorsan felsorolunk ágyi poloska tulajdonságokat, azért, hogy abból kiderüljön az, miért undorító, és miért akarod őt kikerülni. Az ágyi poloska apró (alig néhány milliméteres) rovar, aki az ágyadban lakik és a véredet szívogatja. Nehéz őt megtalálni, mert éjszakai rovar, éjjel harap meg téged, és szívja a véredet, reggelre viszkető kiütés okozva neked. A legrosszabb tulajdonsága azonban még hátra van: bár nem terjeszt betegséget, nagyon rossz érzés lesz abba az ágyba befeküdni ahol tudod, hogy éjjel vérszívók fognak téged csipkedni.

Honnan tudod, hogy van?

Legtöbbször onnan, hogy megcsíp, de számtalan más jele is van annak, hogy ágyi poloskával fertőzött az ágyad: apró vérnyomokat találhatsz a lepedődön (ezt azért, mert éjjel agyonnyomtad, miután lakmározott belőled) vagy megtalálhatod a poloska kakiját is (ezek apró barna, fekete foltok) de akár észre is veheted, ha óvatlan. Lehet árulkodó jel a levedlett bőre is de nem akarunk tovább sokkolni téged. Kérdés az, hogy miért került oda, hogyan és mit kell ellen tenni?

Így került oda

Vannak, aki szégyellik az ágyi poloskát, pedig nem kell, mert nem higiéniai okok miatt került oda: ha ágyi poloskával fertőzött az ágyad, az nem jelenti azt, hogy bármilyen higiéniai hiányosságaid vannak: majdnem biztos, hogy valahonnan máshonnan hurcoltad be a poloskát a szobába, és az is elképzelhető hogy átvándoroltak a szomszédból. Fontos, hogy a neve ne tévesszen meg, mert nem kizárólag az ágyban laknak. De mit tegyél, ha észrevetted?

Ezt kell tenned ellene

Először elmondjuk, hogy mi az, amit ne tegyél: ne költözz ki a szobából, hogy majd megdöglik, ne reménykedj abban, hogy egy alapos takarítás majd megoldja, és ne pakolj szét bútorokat, hisz épp úgy terjed, ha átpakolod a szobákat. Tudjuk, hogy rémísztő a gondolata is annak, hogy egy olyan szobában kell laknod, ahol ágyi poloska fog lakmározni belőled éjjel, egyértelmű, hogy ki akarod irtani őket. De hogyan tedd?

Semmiképpen ne házi praktikákkal. Tudjuk, hogy pánikban vagy, és azonnali megoldásért kiált az ügy, de a hypo, a ráolvasás, az alapos takarítás nem fog neked segíteni abban, hogy az utolsó ágyi poloskát is kiirtsd. Kizárólag szakember tud neked segíteni, olyan cég amelyik rovarirtással foglalkozik.

Ha felmerül a gyanúja annak, hogy ágyi poloskát találtál, akkor azonnal hívj minket, mert napról napra rosszabb lesz a helyzeted. Kattints, szívesen kiirtjuk az ágyi poloskákat: https://avitox.hu/szolgaltatasok/agyi-poloska.html