Így tartsd távol a bolhákat a háziállatodtól, a házadtól!

Így tartsd távol a bolhákat a háziállatodtól, a házadtól!

Ha kutyatartó vagy, kutya nehéz lesz
Tény, hogy ha háziállatod van akkor sokkal jobban oda kell figyelned a bolhákra, mert gazdatestek. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ha véletlen bolhás lesz a kutyád vagy a cicád, akkor nem kell már mindenféle különleges szerekkel heteken át permetezned szegényt, elég egyszeri kezelés. Ha van kutyád, cicád, és szeretnéd az otthonodtól távol tartani a bolhákat, akkor a háziállatodtól kell legelőször: bolhanyakörvvel, vagy bolha elleni cseppekkel.

De van még tanácsunk, hogyan tartsd távol a bolhákat, íme.

 

1: Vedd észre a bolhacsípés tüneteit. A viszketést, a pirosodást. Ha ilyet látsz, akármennyire is szereted a kutyádat, vagy a cicádat semmiképpen ne engedd be a házba, mert biztos, hogy rövidesen rengeteg bolhád lesz.

2: Ha észrevetted a csípést, amilyen gyorsan csak tudod kezeld le mert akár bakteriális fertőzéseket is okozhat rajta.

3: A bolhának több növekedési fázisa van, és sajnos a tipikus bolhairtó szerek nem ölik meg az éppen bábállapotban levő bolhákat. Ezt azért gond, mert ha a báb marad, és később kikel, okozhat gondokat.

4: Úgysem viszi be a kutya a bolhát a házba, ha rendszeresen ellenőrzöd őt. Néha túrj bele a bundájába, fésüld meg sűrű fésűvel, és nézd meg egy fehér papíron, hogy van-e bolha, vagy bolhakaki a kutyán. Ha van gyanakodj, hogy behurcolta, és bolha mentesítsd először őt, aztán a lakást is.

5: Fontos a prevenció
Ne csak a kutyát ellenőrizd bolhák után - kezeld a környezetedet is. Az olyan aljnövényt, alacsonyan növő faleveleket, ahol bolhák és kullancsok leselkedhetnek a kutyádra, távolítsd el. Amikor permetezed a fákat, az kertet, akkor koncentrálj azokra a helyekre is ahol a bolhalárvák lehetnek.

6: Védekezz egész évben
A bolha- és kullancsszezon bekövetkezése előtt a megelőző kezelések lehetnek fontosak. A fertőzés elkerülése érdekében egész évben védd a kutyádat. Kérdezd meg az állatorvosodat arról, hogy melyik termék a legjobb a kutyájának, és feltétlenül olvasd el figyelmesen a címkét, mielőtt használod.

Ha ezeket az óvintézkedéseket megtetted az még nem jelenti azt, hogy biztosan elkerülöd a bolhákat, de legalább mindent megpróbáltál. Ha mégis bolha került a házadba, akkor kattints ide, segítünk tőle megszabadulni.