Így szabadulj meg a hangyától, akár azonnal

Így szabadulj meg a hangyától, akár azonnal

Házi praktikák, és amiért nem működnek

Valamiért különösen nagy jelentőséget tulajdonítunk a házi praktikáknak, és szeretünk hinni bennük, hiszen a nagyi mondta, vagy valamilyen olyan oldalon olvastuk, ahol elhisszük, hogy a hangya gyűlöli a citrom illatot, vagy a cukormázba önként dalolva megy bele meghalni, esetleg azt, hogy ha szegfűszeget szórunk az ajtó elé, akkor a hangya ijedtében visszafordul, és a következő negyven évben nem jön többet arra. De ez nincs így. A legtöbb házi praktika valóban megöl néhány hangyát, de ez nem sokkal több annál mintha rájuk lépkednénk. És nem működik, mert a forrást kell megtalálni. Elmondjuk mire gondolunk.

 

Fészkek

Írhattuk volna bolynak is de már rég a fészek szót használjuk rá. Nos, úgy képzeld el a hangyát, akire ráléptél, vagy akit fondorlatos módon belecsaltál a cukormázba, hogy ő az egyik a körülbelül 500 000 vagy akár több tízezer közül, akik éppen körülötted laknak. A hangyák ugyanis fészekben élnek, nagyon meghatározott hierarchiában, akár több ezren, tízezren. Nagyobb bolyok esetében lehet, hogy kisebb fészkek is vannak a nagy, főfészek mellett. A fő fészekben lakik a királynő, és innen tudod: az összes dolgozó az ő kívánságát lesi, cserébe a királynő folyamatosan termeli az utánpótlást. Érted már, hogy miért felesleges megölni 3 dolgozót? Mert aznap született 100, a királynőtől, akit nem öltél meg. Ezért feleslegesek a házi praktikák. De akkor mi a teendő?

 

A trójai faló

A trójai faló legendáját mindenki ismeri, ezt a technikát kell bevetni a hangyák ellen, ha hatékonyak akarunk lenni. Az semmire nem vezet, ha lefújjuk a hangyát, az sem, ha rálépünk: ellenkezőleg, élve kell hagyni, azért, hogy ő maga ölje meg az anyakirálynőt, akiről nem tudjuk, hogy hol van. Mi ezt úgy csináljuk, hogy ahol a hangya jár, a vonulási útvonalán olyan granulátumot szórunk ki, amit bevisz a bolyba, és ami megfertőzi a hangyakirálynőt, aki aztán ebbe belehal. Ha a királynő meghalt akkor a hangyák utánpótlása megszűnik, és a boly kihal. (A hangyairtót nem csak permetezni lehet, ha félsz attól, hogy permetezünk akkor lehet ez gél is, azt is előszeretettel tálalják fel a királynőnek, aki szívesen megeszi, hogy aztán gyorsan elpusztuljon)

 

Szeretnéd, hogy megszabadítsunk a hangyáktól? Akkor kattints, és máris indulunk. Kattints ide!