Így kergetheted el az egeret!

Így kergetheted el az egeret!

Éljenek a házi praktikák

Van egy olyan érzésünk, hogy a házi praktikák kiirthatatlanok. Vegyük például a vakondokot. Ha beköltözik a kertedbe, azonnal észre fogod venni a vakondtúrásokon. Az első dolgod az lesz, hogy megnézed a netet, és kipróbálod az összes haszontalan taktikát, technikát. Lesz üveg földbe ásva, megpróbálod kiönteni (a lukba vizet engedni, biztos megpróbálod kifüstölni, plusz a világon kapható összes riasztót beveted ellene, míg fel nem adod, és rá nem jössz, hogy egyik sem ér semmit: el kell kapnod. (Vigyázz, mert védett). Mi most megmutatjuk neked, melyek azok a házi praktikák amiket mindenképpen be fogsz majd vetni egér ellen, pedig tudod hogy nem működik.

 

A macska

Talán ez egyik legbiztosabb módszer a macska az egér ellen, hiszen a macska az ellensége, elkapja, megeszi, kinyírja, hurrá. És ez igaz is, de ha van macskád, és úgy költözött be az egér hozzád, akkor egy olyan macskád van, aki nem fogja elkapni őket. Ne várd el ezt egy perzsa cicától, igazi házi macska kell. A gond az vele, hogy csak azért nem érdemes beszerezni (és 10+ évig nevelni) mert éppen van egered.

 

Az egérriasztó

Léteznek ultrahangos egérriasztók, amik egyébként hatásosak is lehetnének (az egér hallása elképesztően kifinomult, nagyon zavarja a zaj) de valahogy nem meggyőzőek. Egyetlen szóval sem mondjuk azt, hogy egy ultrahangos egérriasztó nem jó semmire, mert ez nem igaz: majdnem tuti, hogy eltakarodnak majd az egerek. De ehhez szerencsésnek kell lenned (épp jó konnektorba kell dugnod ahol éppen hatni fog) és ha elűzte az egereket, akkor sem veheted ki mert visszatérnek.

 

A csapda

A klasszikus egércsapda (láttál már ilyet, amikor beleteszel egy ételt, és amikor odamegy az egér, akkor elkapja a csapda) majdnem biztos, hogy fog működni. A hatékonysága azon múlik, hogy milyen ételt teszel oda, és azt a te egereid menyire szeretik, illetve az is kérdés, hogy mennyi egered, türelmed, és csapdád van (és időd). Egy egy egércsalád lehet 10-20 fős is, ha szülnek, gyorsan többen lesznek ami azt jelenti, hogy minimum 10-20 egeret kell elkapnod.

 

Az élvefogó csapda

Azért jó megoldás, mert soha nem tudhatod, hogy egered, nyested, patkányod, vagy egyébként mid van, ezért lehet, hogy hetek óta egércsapdázol, de nem kaptad el. Mert menyét. Az élve fogó ketrec el fogja kapni majd valamikor azt, ami téged zavar, de lehet, hogy napokig, akár 1-2 hétig is el kell tűrnöd a kis élősködődet.

 

Eldugott élelmiszertől a betömött résekig

Van rengeteg olyan házi praktika, amit senki nem gondolt át, vagy senki nem gondolt komolyan, de azért születtek belőle cikkek: ilyen ötlet az, hogy menj, és minden, de tényleg minden lukat tömj be a házfalban. Nem rossz ötlet ez, csakhogy egy egér akár fél centis helyen is elfér. Szóval meg kell találnod, és be kell tömnöd minden rést: meg tudod csinálni? Mindaddig jó ötletnek tűnik az, hogy dugd el az élelmiszereket, amíg el nem olvasod, hogy az egér egyébként mindenevő. Szóval nem biztos, hogy a tegnap esti rakott krumpli mellett ülnek majd, amikor belépsz a konyhába.

 

Csodanövények

Az egérnél ez éppen a borsmenta. Azt mondják, azt utálja, és ha borsmenta olajat csepegtetsz a kritikus helyekre, akkor nincs az az egér aki bemerészkedik oda. Az a baj, hogy van, na meg az, hogy ezeket a termékeket „illóolajoknak” hívják. A nevükben benne van, mi történik velük: elillan az illatuk. Még jó, hogy ráköltöttél, igaz?

Mi azt mondjuk, hogy ne költs feleslegesen macskára, elillanó olajokra, vagy éppen 20 egércsapdára, plusz bele finom sajtra: hívj ki minket, majd mi megoldjuk az egérgondodat.

Ide kattints