Így előzd meg az ágyi poloskát!

Így előzd meg az ágyi poloskát!

A névjegykártya trükk

Az ágyi poloskák nem láthatóak, és nagyon nehezen megtalálhatóak. Általában szűk repedésekben és résekben rejtőznek el. Alapvetően bármi, amibe be lehet csúsztatni a névjegykártyát, ideális rejtekhely egy ágyi poloskának. Nevükkel ellentétben egyébként nem száz százalékig biztos, hogy az ágyadban lesz, mert lehet, hogy mellette, vagy bármilyen olyan helyen, ami közel van az ágyadhoz, és ahova a névjegyedet belecsúsztathatod, akár csak egy picit is. Elég rémisztő lények, mert a véredet szívogatják, és betegségeket is terjesztenek. Mondjuk, hogyan tudod elkerülni őket.

 

1: A konnektor, és az ágyi poloska

A konnektorok az ágyi poloskáknak egyszerre tökéletes búvóhelyek, és szuper alagútrendszer, amin keresztül tudnak közlekedni a házadban. De ezt meg tudod akadályozni azzal, ha a konnektorokat (amikor nem használod) bedugaszolod. Lehet kapni vakdugókat, érdemes használni, mert megelőzi a poloska terjedését.

 

2: Az ágyi poloska és a ruhád

Az ágyi poloska nem születik véletlenül a házadba, lakásodba. Ha ebben a pillanatban nincs nálad, akkor nem is lesz mindaddig míg ki nem mész a házadból, és te magad (vagy valaki más) be nem „hurcolja”. Ezért szoktuk javasolni, hogy bár furán hangzik, de ha például utazol akkor vákumcsomagold (vagy legalább zárható tasakban vidd) a ruháidat, mert akkor abba nem kerül bele poloska, és te nem fogod behurcolni magadhoz.

 

3: Porszívóval az ágyi poloska ellen

Azt már elmondtuk, hogy az ágyi poloska nem csak az ágyadban lehet, hanem az ágy melletti szőnyegen, vagy éppen a padlód repedéseiben. Állítólag, ha nagyon alaposan felporszívózol, akkor az ágyi poloska megelőzhető. Arra is figyelned kell azonban, hogy ha felporszívóztál, utána mindenképp a házon kívül ürítsd ki a porzsákot, mert annak nem sok értelme van, hogy felporszívózod a poloskákat, aztán kidobod őket a szemétbe. Mert onnan bizony előmásznak újra.

 

4: Nézd meg az állataidat.

Tulajdonképpen nem magát az állatodat kell figyelned, mert az ágyi poloskád nem érdeklődik sem a kutyád, sem a macskád iránt, viszont előfordulhat, hogy megfelelő búvóhelynek találja a kutya/cica fekhelyet mert ott meleg van, és amúgy sem takarítod minden nap, igaz? 

 

5: Használj ágyi poloska monitort

Ennek egyszerűen nincs jobb neve, pedig egy egyszerű szerkezet. (Sőt, még csak nem is monitor). Tegyél az ágylábakhoz fehér tányéralátétet, vagy papírt. Ha van ágyi poloskád, akkor a poloska bőre, a kakija, vagy akár egy egy megdöglött példány előbb utóbb a tányérba kerül. Mivel fehér, látod, hogy oda nem illő dolog van ott.

 

6: Figyelj a rejtekhelyekre

Azt is írhattuk volna, hogy ne legyen tele a lakásod, a házad olyan tárgyakkal amelyek rejtekhelyek lehetnek: kerüld el a rendetlenséget a garázsban vagy akár a szobákban is. A használt tárgyak - akár olyan ártalmatlan termékek, mint az elektronikai - tökéletes rejtekhelyek az ágyi poloskáknak.

 

7: Ha megjelent az ágyi poloska

Ha megjelent az ágyi poloska nálad, akkor kettő jó tanácsunk van. Az egyik az, hogy ne akarj beveti ellenük házi praktikákat. Tudjuk, hogy az internet tele van velük, azt is, hogy a legtöbb házi praktika „olcsó” és azzal kecsegtet, hogy ez aztán 100%, hogy kiírtja, elűzi a poloskákat, de nem fogja és csak költöd a pénzt.  A másik, hogy ne szégyelld. Az ágyi poloska nem bűn. Nem kell szégyellni, ahogy mondani szokták a legjobb családokban is előfordul. Szóval mihamarabb hívj minket, és megszabadítunk tőle.

Kattints ide, és máris indulunk megszabadítani az ágyi poloskáktól!