Így előzd meg az ágyi poloskát!

Így előzd meg az ágyi poloskát!

Így jut be hozzád és így harap meg
Kellemetlennek tűnik, hogy ágyi poloskád van, pedig nem az. Egészen egyszerűen behurcoltad magaddal valahonnan. Ha van ágyi poloskád, az nem azt jelenti, hogy rossz a higiéniád, hanem valahonnan érkezett. A szomszédból, egy szállodából, de akár egy ismerősöd, vagy ismeretlen ruhájáról is rád kerülhetett. Aztán ahogy behurcoltad (de lehet, hogy ezt a kutyád, a cicád tette) azonnal elbújnak valahova az ágyad környékére. A matracodba az ágyrácsodba: azért oda mert éjjel majd téged fog eszegetni, hiszen vérrel táplálkozik. 

Ne legyenek illúzióid, meg fog harapni, mert élnie kell, ahhoz pedig vár kell neki.

A harapása (tényleg harap) után sok sok piros pöttyöd lesz: az ágyi poloska nem túl okos bogár, és azokat a helyeket keresi rajtad ahol könnyen jut vérhez. És ha elsőre (másodikra, vagy sokadikra is) rossz helyen harapott akkor 4-5 milliméterrel odébb újra és újra megpróbálja. Neked meg lesz sok - sok csípésed.

 

Innen jöhetsz rá, hogy ágyi poloskád van!
Elsősorban a csípésekről. Ha reggel találsz magadon egy helyen több csípést, akkor nagy eséllyel ágyi poloskád van. Az is árulkodó lehet, ha apró vércseppek vannak az ágyneműdön: ez lehet tőled, mert véreztél a csípés után vagy azért is mert véletlen megölted az ágyi poloskát aki nemrég evett belőled, és kifolyt a vére. Lehet, hogy a kakiját veszed észre. Ez amolyan apró kis szaruszerű valami az ágyadban. Ha jó az orrod akkor a szagukat is érezheted: kicsit fanyar, nehéz illatuk van, olyan ami nem illik az ágyneműdhöz.

Ha ágyi poloskád van akkor azonnal meg kell szabadulnod tőle.

 

Így szabadulj meg az ágyi poloskától
Van néhány dolog, amit megtehetsz, hogy (átmenetileg) megszabadulhass az ágyi poloskától. A legfontosabb, hogy azonnal húzd le az ágyneműt, és mosd ki 60 (inkább 90) fokon, azért, hogy a bennük rejtőző poloskák eltűnjenek.

Nem csak az ágyneműben vannak, hanem mindenhol az ágyad körül, ezért mindent, amit csak tudsz tisztíts meg jó laposan: ideális esetben magas hőmérsékleten „főzd” a papucsodtól kezdve a hálószobaszekrényedig mindent.

Fontos, hogy nagyon alaposan porszívózz fel, de az ágymatracot is. Sőt emeld fel, vedd ki és az ágyrácsot is nézd meg, mert ott is lehetnek (majdnem 100% hogy vannak)

Ha van a falon (vagy a padlón) repedés majdnem biztos, hogy elvesztél, mert ott is vannak, és nem férsz hozzájuk, ezért a legjobb ha bevakolod, lezárod, mindent megteszel amit tudsz. És az a baj, hogy ha csak egyetlen poloska marad, az már baj.


Ha mindent megtetted lehet egy apró esélyed arra, hogy nincs már ágyi poloskád, de szerencsésnek kell lenned. Ha maradt, és újra csípnek (vagy nem akarsz ennyit bajlódni velük) akkor hívj minket, mi biztosan az utolsó darabig kinyírjuk őket.