Így előzd meg a csótányt!

Így előzd meg a csótányt!

Ezért fontos a megelőzés

A csótányinváziót azért érdemes megelőzni, mert tipikusan azokról a bogarakról beszélünk, akik ha megjelenik, akkor az egyetlen megoldás a teljes irtás, mert gyorsan szaporodnak, és rengeteg betegséget terjesztenek. Éppen ezért jobb megelőzni a csótányinváziót. De hogyan lehet? Íme néhány hasznos tipp[K1] .

 

1: Nyomozz, és készülj fel

Most (amikor még nincs csótányod) hajmeresztő, és teljesen értelmetlen ötletnek tűnik az, hogy akár a cikk olvasása közben (vagy rögtön utána) nézz szét, és vizsgáld át a lakásod/házad lehetséges csótányfertőzött helyeit, és készülj fel. A feladat nagyjából az lenne, hogy legyél pár percre csótány, és találd ki azt, hogy te, csótányként hova bújnál el, mik azok a részei a lakásodnak, házadnak, amik tökéletesen alkalmasak erre. Szerezz egy elemlámpát, és keress repedéseket, sötét helyeket, nézz be a hűtőd mögé, alá, a vízcsap környékére. A csótányok imádják a sarkokat, oda akár csak próbaképpen is tehetsz csótánycsapdákat. Nézd, hogy elkapsz-e, van-e valamilyen változás.

 

2: Nyomozz, és készülj fel. Második rész.

A csótányok apró réseken, repedéseken tudnak bejönni a lakásodba, házadba. Ezek a repedések, rések legtöbbször a derékszögű falaknál, és a mennyezeten, plusz az ajtók, ablakok mellett vannak. Apró kis lukak amit nehéz észrevenni, ha nem keresed. De te most éppen ezt teszed: megkeresed ezeket az apró lukakat, és repedéseket, és betömöd. Legegyszerűbb ha (jó magyar szokás szerint) kiszilózod, és a csótány se ki se be nem tud menni. Profi tipp az, ha megjegyzed, hogy egyébként hol találtál rovarbejáratot, mert ha elvileg megszüntetted, és még mindig van bent csótány, akkor nem minden lukat találtál meg.  (Persze, a csapdák folyamatosan működjenek)

 

3: Csapdák

Igazából semmit nem érnek, de mielőtt profi csótányirtót fogsz hívni azelőtt úgyis ráköltesz néhány ezer forintot, ezért meg sem próbálunk lebeszélni róla. Szóval, szerezz csótánycsapdát, és használd rendeltetésszerűen. Ma itthon elérhetőek csótányalagutak (a csótány besétál, kisétál, közben megfertőződik, és elpusztul) vagy vannak ragadó csótánycsapdák is, de léteznek írtószermentes csótánycsapdák is. Mi nem javasoljuk egyiket sem, de úgyis megpróbálod.

 

4: Legyen minden mindig tiszta: plusz bórsav

Tévhit, és épp emiatt szégyenkezel a csótány miatt. Sokan hiszik, hogy a csótány legtöbbször ott jelenik meg, ahol kosz van, de ez nem igaz. Olyannyira nem, hogy mi (csótányírtóként) gyakrabban megyünk csótányt írtani patyolattiszta házba - olyanba, ahol ahogy mondani szokták a földről lehet enni -  mint oda, ahol nagy a rendetlenség és a kosz. Éppen ezért inkább nem fogsz minket kihívni, és házi praktikákkal kezdesz végeláthatatlan harcba a csótányok ellen. Legtöbbször ilyenkor felmerül a bórsav lehetősége. Roppant egyszerű elkészíteni, emberre állatra nem veszélyes, és tény, hogy a csótányra igen. Úgyis ki fogod próbálni mielőtt kihívsz minket. Kattintsd végig e netet, elmondják hogyan készítheted el, és próbáld ki.

 

5: Legyen nálad hideg

Furán hangzik, és nem is sokáig tartható, de az tény, hogy a csótányok nem szeretik a hideget. Ezért, ha „hideg” van nálad (lehet inkább hűvös) akkor például egy sorházban, panellakásban hamarabb választják a melegebb lakást, mint a tiédet. Igaz, ez neked kényelmetlen, és elég rossz tanácsnak tűnik, hogy nálad mindig legyen hideg, mert akkor talán nem lesz csótányod de elvileg ez egy jó védekezési módszer lenne.

Ha azonban mégis van csótányod, akkor ahelyett, hogy ráolvasnál vagy rákiabálnál, esetleg alagutakon akarnád átvezetni, vagy szappannal hajigálod: hívj minket, és megszabadítunk tőle.

 

https://avitox.hu/szolgaltatasok/csotany.html