Így előzd meg a csótányinváziót

Így előzd meg a csótányinváziót

Csodálatra méltó házi praktikák

Az interneten számtalan csodálatra méltó házi praktikát találsz csótány ellen. Erről már mi is írtunk cikket, abban összeszedtünk jó pár nem működő ötletet. Most mutatunk olyat, ami működhet, ami esetleg távol tartja a csótányt a lakásodból, házadból. (Oké, mi is tudjuk, hogy lesz közte betarthatatlan)

 

1: Zárd el előle a vizet és a kaját

A csótány nem túl igényes rovar. Nem érdekli a házad stílusa, nem foglalkoztatja a falad színe, és az sem, hogy mennyibe került a csempéd vagy a tévéd. A csótányt semmi más nem érdekli csak az, hogy könnyen jusson élelemhez és vízhez. Ha ezeket elzárod előle, vagy megnehezíted, hogy hozzájusson, akkor olyan helyet választ, ahol ez könnyebben megy. Szóval, már azzal sokat tehetsz a csótány ellen, ha nem hagysz elöl ételt és italt.

 

2: Ne egyél mindenhol

Ez részben összefügg az első ponttal. Tételezzük fel, hogy sikerül a konyhában szép rendet tartanod, nem hagysz elöl mosatlant, nincs sok morzsa. Ez szuper, de ha közben mindenhol eszel a házban, és itt-ott elhagysz egy egy pohár vizet, vagy egy kis darab kenyeret, akkor ne csodálkozz, ha esetleg megjelennek a csótányok.

 

3: Repedések, és rések

A csótányok a repedésekben és a résekben jutnak be a házadba. Érdemes ezeket a repedéseket (ha vannak) elzárni előlük, és máris nem tudnak bejutni hozzád.

 

4: Búvóhelyek

A csótány rejtőzködő életmódú. Nem tudunk neked abban segíteni, hogy mi neki a búvóhely, mert tulajdonképpen minden az. A hullámpapír karton a házadnak döntve, a kertedben a kint hagyott levelek ahogy a pincédben, vagy a padlásodon a rongydarabok, esetleg a szekrény mögötti rész. Minden lehet búvóhely, és ez ellen csak úgy tudsz védekezni, ha lehetőséget sem teremtesz erre.

5: Azonnal hívj minket, ha egyet is látsz

Ha fenti óvintézkedéseket megtetted (persze, még figyelhetsz arra, hogy más ne hozza be neked a csótányokat a lakásodba, házadba) akkor ennél sokkal többet nem tudsz. Ha mégis megjelenik a csótány, akkor viszont azonnal cselekedned kell.

Hívj minket, és megoldjuk a csótánygondokat.

 

Kattints a linkre:

https://avitox.hu/szolgaltatasok/csotany.html