Hogy néz ki egy bolhacsípés, és mit tegyél

Hogy néz ki egy bolhacsípés, és mit tegyél

Innen tudod, hogy bolhacsípés

Azért könnyű felismerni a bolhacsípést, mert tipikus. Először is nagyon viszket, és a „nagyon” szóval most tényleg nem viccelünk: legszívesebben egyfolytában vakarnád. Jellemző az is, hogy hol van, mert a bolha olyan helyeken fog megcsípni, ahol könnyű préda vagy neki: ez pedig tipikusan a lábaid, a karjaid.

Különösen érdemes bolhacsípésre gyanakodni akkor, ha van háziállatod (a kutyusok és a cicák tipikus hordozók) vagy érintkeztél háziállatokkal. Van még egy, ami majdnem biztossá teszi, hogy bolha csípett meg ez pedig az, ha a csípés körül „háló” jelenséget észlelsz, azaz a piros csípést egy piros kör veszi körül.

 

Megcsípett a bolha, mit tegyél?

A bolhacsípés a kellemetlenségen kívül nem okoz semmilyen más tünetet. Nem leszel tőle beteg, nem fertőz meg, nem leszel lázas, és semmiféle félnivalód nincs: egy egészséges embernél egészen egyszerűen csak idegesítő. Akkor van gond, ha allergiás vagy a bolhacsípésre (ez azonban extrém ritka). A csípések allergiás reakciókat is okozhatnak az érzékeny emberekben. A tünetek a bőrön fellépő duzzanattól a légzési nehézségekig terjedhetnek.

 

Hogy szerezted?

Itt az idő előkapni Cirmit, vagy Blökit, mert majdnem 100% hogy tőlük. Ha rajtuk van akkor belőlük könnyű kiirtani egy bolhairtóval, de a nagyobb baj a lakásod, házad, mert valószínűleg telis tele van bolhával. Nem látod őket, mert picik, és éppen elrejtőztek a szőnyegedben, meg a kanapédon, meg mindenhol ahova felérnek: éppen ezért hívj minket, majd mi kiirtjuk a bolhákat.

Tévhit azonban az, hogy ha nincs háziállatod, akkor nem lehet bolhád, mert lehet: átugorhatott rád egy másik emberről éppúgy mint egy cicáról / kutyáról az utcán.

 

Szúnyog, vagy bolha?

Könnyű a kettő csípést összekeverni, mert hasonlóak, mégis nagyon könnyen rá lehet jönni, hogy mi csípett meg. Legelőször gondolkodjunk el azon, hogy van-e egyáltalán ebben az időszakban szúnyog. Télen például nincs, szóval télen majdnem biztos, hogy bolhacsípést szereztél. Ha nyár van, vagy szúnyogos időszak, akkor azt nézd meg mekkora a csípés, mert a szúnyogé nagy (és nagy eséllyel fel is ismered, mert ezerszer láttál már ilyet). Ha még mindig nem tudod eldönteni akkor azt nézd meg, hogy mennyi csípésed van? Ha egy helyen sok, akkor bolha, ha kevés, akkor szúnyog.

Ha arra gyanakszol, hogy bolha csípett meg, ne próbáld meg házi praktikákkal kiirtani, mert 99,99%, hogy nem fog menni. Hívj minket, és bolhamentesítjük a lakásodat! Kattints!

https://avitox.hu/szolgaltatasok/bolha.html