Haszontalan megelőzési tippek ágyi poloska ellen

Haszontalan megelőzési tippek ágyi poloska ellen

Ezt tudnod kell az ágyi poloskáról.

Kezdjük egy rossz hírrel: majdnem biztos, hogy te nem fogod tudni kiirtani az ágyi poloskát. Egyrészt azért nem, mert nem fogod őket megtalálni, nappal elbújnak. Másrészt azért, mert rengeteg van belőle, és ha akár csak egyet is életben hagysz (véletlenül) akkor biztos lehetsz abban, hogy hamarosan újra százával, ezrével laknak az ágyadban.

Sokan vannak, akik egyszerűen nem hajlandóak elfogadni azt a tényt, hogy a házi poloskától csak úgy lehet megszabadulni ha szakértőt hívsz, ezért különleges házi praktikákkal próbálják meg. Összegyűjtöttünk több, nem működő ötletet.

 

1: Nem működő házipraktika 1: előzd meg a megjelenését

Vannak, akik szerint a legjobb védekezés az, ha megelőzöd a házi poloskák elterjedését például azzal, hogy 2-3 évente kicseréled a matracodat. Vagy azzal, hogy nagyon gyakran és nagyon alaposan takarítasz, koncentrálva az ágyadra. Mások arra esküsznek, hogy borsmenta, vagy más illóolajok illatával távol lehet tartani a bogarakat.

Az igazság azonban az, hogy ezek a praktikák nem fognak működni. A poloska éppúgy beköltözik a másfél éves matracodba, mint a 15 évesbe vagy abba, amit tegnap vásároltál. A különböző boltokban kapható sprék pedig csak időlegesen hatnak ellenük, és igazából nincs olyan illat amit utálnak.

 

2: Nem működő házipraktika 2: próbáld meg őket kizárni

Az interneten terjedő tévhitek miatt sokan hisznek abban, hogy ha kifejezetten sokat takarítasz (például napi többször kiviszed a szemetet, vagy gyakran porszívózol) esetleg megpróbálod a legkisebb réseket is betömni, nehogy bejussanak, akkor megvan a megoldás, hiszen ha most nincs ágyi poloska a lakásodban, akkor nem is lesz mert kizártad. Ez igaz. Viszont lehet, hogy te hurcolod be egy könyvvel, egy táskával, az az ismerősöd hozza be akivel épp a nappalidban beszélgetsz, de még a postáson is lehet ágyi poloska, aki megtelepszik nálad. (És millió helyen). Nem hatékony megoldás, az, ha ki akarod zárni.

 

3: Nem működő házipraktika 3: forrósággal az ágyi poloska ellen

Jó ötletnek tűnik az ágyi poloskát a meleggel kiirtani, hisz ki bírná ki a 90-100 fokot? Logikusnak tűnik, hogy ha kimosod a lepedődet 90 fokon, utána vasalod, akkor szinte biztos, hogy megölöd az összes ágyi poloskát, igaz? És ez igaz is. Eltűnnek a lepedődből, csakhogy nem is ott vannak. Amit te kimosol, és amit diadalittasan megölsz azok az ágyi poloska levedlett páncéljai, és a kakija. A poloska nem a lepedőben van, hanem az ágyad réseiben, például.

 

4: Nem működő házipraktika 4: sprék

Logikusnak tűnik, hogy ha van irtó spré légy, szúnyog ellen, akkor miért ne lehetne ágyi poloska ellen. Van. Csakhogy az ágyi poloska szívós a légynél, és a szúnyognál sokkal komolyabb rovar. A sprével meg fogsz ölni néhányat, néhány tucatot, és el is is ijesztheti őket pár napra, de mindet nem fogod tudni megölni, és ha el is tűnnek pár napra, megjelennek újra. És megint lakmároznak belőled éjjel.

Az ágyi poloska ellen az egyetlen (valós) megoldás a rovarirtás. Hívj minket, és azonnal megszabadítunk az ágyi poloskától.

 

Kattints a linkre:

https://avitox.hu/szolgaltatasok/agyi-poloska.html