Gyomorforgató tények a csótányokról

Gyomorforgató tények a csótányokról

Mikor fordulj szakemberhez? 
Szerintünk abban a pillanatban érdemes szakemberhez (csótányirtóhoz) fordulnod, amikor észrevetted a csótány jeleit a lakásodban, a házadban. De pontosan tudjuk, hogy nem fogod ezt tenni, ehelyett nekiállsz majd különböző házi praktikákkal, és az interneten talált megoldásokkal megszabadulni tőlük. Ezzel azonban csak az idődet vesztegeted (meg a pénzedet) majd és addig is együtt élsz ezekkel az undorító teremtményekkel (és most képzeld el, ha mi csótányirtóként undorítónak tartjuk őket, akkor mit tudhatnak).
Mondunk neked néhány gyomorforgató tényt a csótányokról.

 

Tulajdonképpen álmában megeszik a gyerekedet.
Bár a csótányok mindenevők (amikor ezt írjuk tényleg a mindenre gondolj, mert szívesen megisszák a sörödet, megeszik a sajtot, lerágják a tapétádat, vagy mindent megesznek a mit a földön, a padlón, a padlószőnyegben találnak) a legundorítóbb az a tulajdonságuk, hogy imádják az emberi bőrt, a hajat, a szempillát, a szemöldököt. Szóval a gyereked alszik, a csótány meg eszegeti a bőrét, haját szempilláját. Elég bizarr.

 

Nehéz megölni
Bocsánat, de nem tudtunk jobb alcímet adni ahhoz, hogy érzékeltessük, mert elég nehéz megölni. Mondunk rá egy példát. A világ összes élőlénye meghal akkor, ha lefejezik (vagy elveszti a fejét). Nos, a csótány például nem, mert nincs szüksége a fejére ahhoz, hogy lélegezzen, így nem hal meg, vagy például nem hal éhen attól ha nincs feje. Mivel táplálék nélkül elvan akár heteket, vagy egy hónapot is, egy csótány - bizarr - de szinte kiirthatatlan.
Na, ezt a csótányt akarod te valamilyen csótányirtó sprével, vagy valamiféle házi praktikával kinyírni, kiűzni a lakásodból, a házadból.

 

Finomak, és szuper tea készül belőlük
Már az ókori rómaiaknak, és a görögöknek is feltűnt az, hogy sok van belőlük, és mivel rovarok, magas a fehérjetartalmuk, innen pedig egy lépés, hogy meg lehet őket enni. És tényleg meg lehet, de az is különleges bennük, hogy ha kiszárítod, és megőrlöd (olvasol még?) akkor remek teát lehet belőlük főzni. Ha keleten jársz, és csótányteát kínálnak akkor tudd, hogy az nem egy különleges teanév, hanem valóban tea csótányból.

 

Asztmát okozhatnak
És ez talán az egyik legrosszabb, mert valóban okozhatnak asztmát, mert 33 féle patogén baktériumot és 5-6 féle parazitát, és körülbelül 7-féle ismert kórokozót hordoz egyetlen csótány.

 

A klasszikust idézve: a csótány nem játék. Hívj minket, hogy megszabadítsunk tőle.