Fogalmad sem volt arról, hogy ilyenek a hangyák

Fogalmad sem volt arról, hogy ilyenek a hangyák

Néha írunk olyan hangzatos mondatokat, minthogy "ha ezt elolvasod, akkor soha többé nem tudsz már úgy nézni a hangyákra, mint eddig" és ez tény is. Összegyűjtöttünk néhány egészen döbbenetes tényt a hangyákról. Olvasd el, és tényleg másként nézel majd rájuk, mint eddig.

 

Amíg nincs velük baj!
A hangyák alapvetően izgalmas, kedves, néha különös máskor cuki lények, de semmiképpen nem olyanok, akikkel szeretnél együtt élni a lakásodban, otthonodban. Érdemes őket megismerni, akár kicsit szenzációhajhász oldalról is. Szóval, tegyük ezt, íme néhány képtelennek tűnő tény a hangyákról.

 

1: Van amelyik egész életében semmit nem csinál.
A hangyáknak alapvetően szuper a PR-ja. Mindig mindenhol azt olvasod, hallod, és tanulod, hogy szorgalmasok, és kitartóak, és a munka hősei. Az igazság azonban az, hogy a hangyák 20%-a azaz minden ötödik az égvilágon semmit nem tesz soha. Megszületik, él, de soha nem dolgozik, soha nem csinál semmit, csak van. Érdekes, hogy a boj simán elbírja ezt és nem vetik ki magukból a lustákat.

 

2: Soha nem hitted volna, de van amelyik gyilkos.
Kevesen tudják, de a hangyák ölhetnek! Az ausztrál bulldog hangya hivatalosan a világ legveszélyesebb hangyája, és az 1930-as évek óta 3 halálesetet okoztak. Ha ugyanaz a hangya volt akkor sorozatgyilkos, ha nem akkor kifejezetten gyilkos típusúak ezek a hangyák.

 

3: 200 méteres utazás
A női - dolgozó - hangyák akár 200 méterre is eltávolodhatnak a fészkükből. Egy hangya 10 milliméter, a 200 méter pedig 200 000. Tehát olyan messzire megy a hangya a bojtól, mintha te elmennél nagyjából a világ másik felére valamit csinálni…

 

4: Hetekig harcolnak
Kevesen tudják róluk (illetve hallottad, de nem figyeltél oda) hogy kolonizáló típusok, azaz elfoglalnak területeket. Ha kell, más hangyáktól. És ha kell akkor akár heteken keresztül hajlandóak harcolni egy területért. Amit aztán sokszor otthagynak, mert rájönnek, hogy nem jó nekik.

 

5: A Sziafuk hangya meg tud enni téged
És nem viccelünk. Összeállnak, és 20-50 millió ilyen hangya elindul. Ami az útjukba kerül az elpusztul. Tényleg egyetlen egy dolgot tehetsz ellenük: elmenekülhetsz. Ez alapvetően nem nehéz, mert alig 15-20 métert tudnak megtenni percenként, de ha nem tudsz elmenekülni meghalhatsz. Nem hiszed, ugye. Pedig így van. Ezek a hangyák milliónyian vannak, és ha (véletlen) elkapnak akkor körbevesznek, rád fognak mászni és a vezérhangya jelére egyszerre szakítanak ki belőled részt. Oké, milliket, de feljegyezték, hogy ettek már meg csecsemőt és lovat is.  Szóval nem cukik.


Ha nem szeretnél hangyák között élni kattints, és kiirtjuk őket.