Érdekes tények az ágyi poloskáról!

Érdekes tények az ágyi poloskáról!

Érzéstelenít, harap, undorító

Igazuk van azoknak, akik szerint az ágyi poloska undorító, hiszen az éj leple alatt harap meg téged, ráadásul úgy, hogy észre sem veszed, mert először érzéstelenítőt fecskendez beléd, és csak utána kezd (akár 10 percen át) lakmározni belőled. Ettől függetlenül az ágyi poloska különleges lény, összegyűjtöttünk neked néhány érdekességet róla.

 

1: Bírják a hideget

Felesleges az ágyi poloskára rányitni télen az ablakot, vagy abban reménykedni, hogy egy meleg nyári napon tuti meghalnak mert nem. Döbbenetes, de az ágyi poloska simán kibírja a -15 fokot is (maximum hibernálódik, és ha újra melegebb lesz újra aktívvá válik) és a +45-öt is. Igaz 45 fokban már kicsit szédeleg, és 49 fok felett már csak 1 órát bír ki, de nem fogod tudni se megizzasztani, se kihűteni.

 

2: Étlen, szomjan

Szinte lehetetlen, hogy egy ágyi poloska szomjhalált haljon, vagy éhen pusztuljon, mert akár hónapokig kibírják étel és ital nélkül. És amikor te azt hiszed, hogy végre eltűntek, kiderülhet, hogy valamilyen háziállatodon (a kutyus, és a cica előnyben) dekkolt eddig, és most újra az ágyadat vette célba.

 

3: Szaporábbak a nyúlnál

Biztosan sokszor hallottad, hogy szapora, mint a nyúl. Nos, ezt úgy ahogy van felejtsd el, mert szegény nyuszi a fasorban nincs az ágyi poloskához képest, aki  1-5 naponta 500 petét rak. Ez azt jelenti, hogy ha azt látod, hogy ma van 2 darab ágyi poloskád, akkor lehet, hogy egy héten belül 500 tojás közt fekszel, és ki tudja mennyi ki is fog belőle kelni.

 

4: Nem éjszakaiak

Sokan azt gondolják, hogy az ágyi poloskák éjszaka aktívak, de ez csak részben igaz. Ha te éjszaka alszol, akkor éjjel fognak jönni, és éjjel szívják a véred, viszont ha te nappal alszol, ők is nappal fognak vért szívni. Az ágyi poloska nem éjszakai életmódot folytat: akkor jön enni amikor van mit.

 

5: Nem hordoznak betegségeket

Az ágyi poloskák nem hordoznak betegségeket. Elméletileg lehetnének tökéletes hordozók, de gyakorlatilag elég kicsi annak az esélye, hogy egy ágyi poloska bármilyen betegséget terjesztene.

 

5+1: Mítosz, hogy a koszos házakban vannak

Kétségtelen, hogy ha rendetlen az otthonod, ha nagyon ritkán takarítasz, és sok a kosz, a mocsok, akkor nagyobb esélye van az ágyi poloskák megjelenésének, mintha tökéletes tiszta lenne a lakásod, de ennél erősebb összefüggés nincs. Városi legenda az, hogy csak koszos lakásokban / házakban vannak, mert nem ettől függ: attól, hol találnak táplálékot.

Ha úgy véled, hogy ágyi poloskákkal alszol együtt, akkor ne habozz, és azonnal hívj minket: megyünk, és megoldjuk. Kattints ide: https://avitox.hu/szolgaltatasok/agyi-poloska.html