Elképesztő tények a csótányokról

Elképesztő tények a csótányokról

Nincs okunk szeretni

Az a tény, hogy semmi okunk szeretni a csótányokat, nem riaszthat el minket attól, hogy összegyűjtsünk róluk  olyan tényeket (és most a tényeken van a hangsúly, hiszen amit most olvasol majd, azok tények), amelyek különlegessé teszik őket, amik miatt érdekesek. Íme néhány különös tény a csótányokról.

 

1: Nehezen fogod vízbe fojtani

Egy csótányt nem fogsz tudni vízbe fojtani, vagy legalább is sokáig kell küzdened vele, ugyanis akár 40 percig is képes a levegőt visszatartani, és még fél órával víz alá merülése után is simán életben lehet. Ezért nem érdemes őket megpróbálni vízzel elűzni.

 

2: 4500 méter/óra

Egy (kifejlett, és egészséges) csótány akár 4000-4500 métert is futhat. Óránként. Ez egyébként meg sem kottyan neki, még csak el sem fárad ebben. Képzeld el azt, hogy ezt a házadban teszi. Mivel össze-vissza rohangál simán visz bacilusokat mindenhonnan mindenhova. Érdemes belegondolni ebbe a 4,5 kilométerbe. Budapest észak – déli hosszúsága 25 kilométer. Egy csótány nagyjából 5-6 óra alatt keresztülfuthatná Budapestet, ami nem kis távolság.

 

3: A csecsemőcsótány

Beszéljünk még mindig arról mennyit tudnak futni: megdöbbentő, de egy akár egynapos, csecsemő csótány is éppúgy 4-4,5 kilométert tud futni egy óra alatt, mint a már kifejlett szülei.

 

4: Óriási is van

Mi itt Magyarországon „megszoktuk” a német csótányokat (ez a nevük) amik néhány centisek. Amerikában azonban vannak olyan csótányok is amelyek 15-17 centisre nőhetnek.

 

5: 4000 fajtája van

Több mint 4000 fajta csótány található világszerte, beleértve a leggyakoribb fajokat, a német csótányt, más közönséges fajokat, a barnás szalagú csótány és az amerikai csótány mellett. Ez azt jelenti, hogy esélyes, hogy több fajta csótány van, mint ember.

 

6: Kitartóak, sokáig maradnak életben!

Egy hónapig is könnyedén eléldegélnek élelem nélkül, de víz nélkül csak egy héten maradnak életben. Ezek a tények bizonyítják, hogy a csótányok a földön a legjobban alkalmazkodó lények, ami még nehezebbé teszi a csótányfertőzés kiküszöbölését.

Ha észrevetted, hogy csótány van a házadban, vagy az életteredben, akkor azonnal kérj segítséget, mert a házi praktikák nem fognak működni ellene. Segítünk megszabadulni a csótányoktól:

Kattints ide!