Egy ágyban az ellenséggel: az ágyi poloska (2. rész)

Egy ágyban az ellenséggel: az ágyi poloska (2. rész)

Ha már egy ágyban vagytok, ismerd meg.

Ez már a második cikkünk azért, hogy megismerd az ellenségedet, az ágyi poloskát. Kattints ide, és olvass el róla 6 különleges tényt (tényleg nagyon érdekesek lesznek) vagy olvass tovább, mert mondunk még 5 olyan tényt, amit nem tudtál az ágyi poloskáról, viszont hasznos.

 

1: Az ágyi poloska szuper rejtőzködő

Ha régen láttad a Predator című filmet (abban egy olyan lény volt aki láthatatlanná tudott válni) akkor tudod elképzelni milyen ügyesen rejtőzködik az ágyi poloska. Nagyjából éppen úgy láthatatlan, mint a Predátor. Ott van előtted. Ott van az ágyadban, centikre tőled. Éjjel rajtad mászkál. És mégsem veszed észre. Ez azért van, mert vékonyabb, mint egy bankkártya, és olyan különleges helyekre bújik el amiről neked fogalmad sincs, hogy létezik. A tapétádba, az ágyad eldugott szegleteibe, olyan sötét, és ismeretlen helyekre aminek a létezéséről nem is tudtál.

 

2: Az ágyi poloska imádja a rendetlenséget

A zsúfolt otthon kitűnő rejtekhely nekik. Ha nem veted be az ágyadat, ha a sarokban vannak a ruháid a széken, ha vannak rendetlen, olyan helyek, ahol háborítatlanul el tud lenni: az tökéletes az ágyi poloskának. Hiszen nem zavarod, lerakhatja a petéit, és biztonságban lesz tőled.

 

3: Az ágyi poloska opportunista

Bár az ágyi poloska leginkább hajnali 2-5 között szeret téged enni (általában akkor alszol a legmélyebben amit egyébként onnan tud, hogy akkor bocsátod ki a legtöbb szén monoxidot) ettől független opportunista, azaz a pillanatnyi előnyökért a fontosabb célokat eláruló, önző és elvtelen. Ha azt látja, érzékeli, hogy későn fekvő vagy és nem 2-5 közt vagy a legmélyebb alvási fázisban, akkor az ágyi poloska hozzád fog idomulni, azaz később megy enni belőled. (Ennek az ellenkezője is igaz, mert ha 8 kor lefekszel, és 3 30-kor kelsz, akkor hamarabb megy enni). Neki te csak egy vacsora vagy, a vacsora időpontja nem fontos szempont.

 

4: Az ágyi poloska hátborzongató

Soha nem szeretnéd az ágyi poloskádat (mondjuk) 40 centis méretben megnézni, mert valóban hátborzongatóan ronda. Hidd el, nagyon félelmetes, és csúnya, pedig nincs szárnya, nem tud repülni, nem tud ugrani sem mert ugrólába sincs. Csak kúszni tud, egy éjjel nagyjából 10 méternyi kört tud menni. (Igaz, legkényelmesebben 1 méteren belül szeret maradni ezért van az ágyadban). Ez a 10 méter egyébként olyan neki, mintha te kilométereket kúsznál a kajádért, és vissza. Hátborzongató, nem?  

 

5: Szeretik a bőröndöket, ruhákat

Az az ágyi poloska, amelyik most éppen eszeget téged, valahogyan odakerült hozzád. Például egy ismerősöd ruháján. Vagy a bőröndödben, esetleg egy könyv lapja között bújt meg. Tulajdonképpen mindenben, ami a házadba, lakásodba kerül, találhatsz ágyi poloskát, aki majd utána ott fog lakni nálad. Egyetlen dolgot nem tudnak: valamiért képtelenek fémen járni. Ezért, ha fém bőröndben, fém ruhában vagy, akkor (de szinte csak akkor) csökkented 0-ra az esélyét, hogy megfertőzöd a lakásodat. Minden más esetben lehet ágyi poloskád, bármikor.

Ha felmerül a gyanúja, hogy van ágyi poloskád, ne higgy a házi praktikáknak, hanem hívj minket. Azonnal megszabadítunk tőle.

 

Kattints a linkre:

https://avitox.hu/szolgaltatasok/agyi-poloska.html