Döbbenetes tények a hangyákról.

Döbbenetes tények a hangyákról.

A hangyák sokkal különösebbek, mint gondolod: vannak olyanok, akik addig szekálják a levéltetveket amíg azok nem kakilnak nekik édes mannát. Mások édességfüggők: a kakaó, a lekvár, és kóla a kedvencük, de ha kell akkor vámpírrá válva vért vesznek tőled. Összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt a hangyákról.

 

Azonnal irtjuk, pedig cukik
Oké, ezt talán mi sem gondoltuk komolyan, hiszen, ha hangya van a lakásodban, otthonodban akkor az a legjobb, ha azonnal kiirtod, de tény, hogy valahol kedves, aranyos, és érdekes lények, telis tele olyan meglepetésekkel, amikre nem is gondolsz. Mi most összegyűjtöttünk néhány vicces tényt a hangyáról.
De mivel tudjuk, hogy másolják a cikkeinket, inspirálódnak belőle ezért az egyik tényt mi találtuk ki. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy hányan veszik majd át tőlünk...
Nos, íme a fura tények a hangyáról.

 

1: A vérevő
Kicsit erős kezdés, tudjuk, de létezik olyan hangya, akire simán rámondhatod, hogy vámpír, hiszen – a kórházakban például - vérplazma nektárt gyűjtenek, akár rólad is műtét után. Egyáltalán nem jó fejek, és lehet, hogy ez a tevékenységük nem is vicces, de vannak hangyák, akik ezt teszik.

 

2: 10.000.000.000.000.000
Egyes számítások szerint (oké, tényleg nem tudjuk, hogy ki és hogyan számolta ki) megközelítőleg ennyi darab hangya van a Földön ebben a pillanatban. Ez tíz trillion hangya. Soha nem fogsz találkozni ilyen számmal, szóval nézz rá, és jegyezd meg, ha van kedved.

 

3: Övék a világ!
Ha valaki azt kérdezné tőled, hogy "szerinted kié a világ" nem valószínű, hogy a hangyákat mondanád, pedig, de: a hangyáknak sikerült a világuralom! Ezek a rovarok az Antarktisz kivételével minden egyes kontinensen megtalálhatók. Tényleg mindenhol. 

 

4: Tovább él a kutyáknál
Egy átlagos, nyomorult, vacak kis hangya, aki éppen ott kóvályog a kertedben akár 15 évet is élhet. Érted? 15 éve ott lakik melletted, és ezzel valószínűleg tovább él a kutyádnál.

 

5: A Jégkorszakban is itt voltak!
Mármint pontosabban inkább előtte: a hangyák már túlélték a jégkorszakot! Apró pici méretük ellenére úgy tűnik, hogy ellenállóbbak voltak, mint a dinoszauruszok: és ma is itt vannak, és tudósok szerint az után is itt lesznek, hogy mi kihaltunk. 
Ettől függetlenül van ellenszerünk ellenük, szóval, ha ellepik a házadat hívj minket, és megoldjuk a gondodat.