Az ózongenerátor nem írtja ki az ágyi poloskát

Az ózongenerátor nem írtja ki az ágyi poloskát

De mire való ózongenerátor

Az igazság az, hogy az ózongenerátorban (akárcsak a különféle légtisztítókban, air humifiderekben) azért hinni kell. Kétségtelen, hogy az ózongenerátor működik, hiszen megszünteti a kellemetlen szagokat, illatokat (például hasznos egy olyan helyen, ahol cigarettáznak, vagy vannak állatok) és sokat segíthet ott ahol árvíz volt, dohszagot kell eltüntetni. Van még sok jótékony hatása: ahogy dolgozik (állítólag) képes a levegőből megszűrni a penészspórákat, amik az egészségre ártalmasok.

Aztán a legtöbb ózongenerátor szerepe itt véget ér, a gyártók is mindössze annyi előnyt tudnak még odarakni melléjük, hogy a használatukkal elvileg a levegő ózondúsabb, egészségesebb lesz, na meg azt, hogy maga a készülék milyen szép, vagy milyen egyéb tartozékai vannak. (Plusz ugye a halk működés, meg a visszajelző gombok fontosak, és az ergonómia).

Mostanában azonban elterjedt az is, hogy az ózongenerátor alkalmas ágyi poloska irtásra is. Ez nem igaz.

 

Tényleg kiirtja az ágyi poloskát?

Számtalan cikket írtunk már az ágyi poloskáról (ami egyébként szerintünk is az egyik legundorítóbb élősködő). Tudjuk, hogy sok van belőle, hogy az ágyadba végzi a nagydolgát, és azt is, hogy éjszakánként a véredet szívogatja. Kiirtani nehéz őket, és mindig szakember kell hozzá.

Talán éppen ezért terjed el időről időre valamilyen csodamasináról az, hogy épp alkalmas erre is: pedig nem.

Az ózongenerátorod nem irtja ki az ágyi poloskádat, össze is gyűjtöttünk 5 indokot, miért nem.

1: Mert nem arra való.

Ennél egyszerűbben nem tudjuk elmondani: tény, hogy az ózongenerátorod nem arra való, hogy ágyi poloskát irtson. Az ágyi poloskát nem lehet beszippantani, vagy ózonnal elkábítani, vagy nem is értjük, pontosan mit kellene tennie az ózongenerátornak?

2: Nem könnyű megszabadulni tőlük

Rengeteg házi praktika van az ágyi poloska ellen: meleg levegő, vagy épen a hideg, vagy öntesz rájuk ecetet, foszfort, de akár hangos zenével is próbálkozhatsz: az ágyi poloskát nem tudod majd elűzni. Akkor miért hiszed azt, hogy ha megtisztítod a lakásod levegőjét, akkor a jó levegőtől elköltöznek?

 

3: Imád téged enni

Egy ágyi poloskának te magad vagy a svédasztal. Eszébe sem fog jutni onnan elmenni azért mert UV fénnyel világítod, vagy mert megtisztítod a levegőt körülötte. Egyrészt nem lát (szóval nyomhatod rá a különböző fényeket, semmi nem fog történni) másrészt neki tök mindegy, hogy tiszta a levegő vagy éppen koszos. Sokkal fontosabb az, hogy tálcán kínálod magad neki minden este.

 

4: Mindenképp ragaszkodsz az ózonhoz?

Értjük, hogy egy (kis teljesítményű házi) ózongenerátor alig 10 000 forint, és olyan jó lenne, ha nem kellene szakembert hívni ahhoz, hogy végre megszabadulj a nyomorult élősködőktől, de szinte biztos, hogy ez lesz életed egyik legfeleslegesebben kiadott 10 000 forintja. Inkább menj el moziba, és bízd ránk a munkát.

 

5: Higgy nekünk

Arra kérünk, hogy higgy nekünk: egy ózongenerátorral soha nem fogod tudni kiirtani az ágyi poloskádat, és csak akkor fogod elhinni amikor megint, és megint, és megint a véredet szívták egész éjjel.

Szerintünk válassz szakembert. MI kimegyünk hozzád és kiirtjuk az ágyi poloskákat. Kattints, és már megyünk is.