Blog

5 használhatatlan házi praktika csótány ellen

5 használhatatlan házi praktika csótány ellen

Éppen azt látod, hogy egy undorító csótány mászik a konyhaszekrényeden, felfelé. Mire odaérnél – és leküzdve az undorodat agyon akarnád csapni – addigra eltűnik. Semmi gond, nagy levegő, majd az interneten találsz ezer meg ezer házi csótányirtó praktikát: ezzel nyugtatod megad, de ez persze nem igaz. Összeszedtünk neked 5 olyan csótányirtó tévhitet, amit ezer helyen találsz a neten, épp csak az a baj, hogy nem használ.

Tovább
Sokkoló tények a bolhákról

Sokkoló tények a bolhákról

Tudjuk, hogy sok ehhez hasonló című cikkel találkoztál, de garantáljuk, hogy ebben a cikkben tényleg olyan döbbenetes tényeket fogunk neked elmondani a bolhákról amiket eddig nem tudtál, és lehet, hogy igazából nem is akartad megtudni. (Csak akkor olvasd el a cikket, ha mindent tudni akarsz a bolhákról)

Tovább
Ezt teheted, ha egered van!

Ezt teheted, ha egered van!

Szinte nincsen olyan kert, vagy kertes ház, ahol az ősz beköszöntével ne jelennének meg az egerek, hiszen vonzza őket a fény, az illatok, a meleg, a táplálék. De mit tehetsz akkor, ha megjelenik nálad az egér? Elmondjuk eben a cikkben!

Tovább
Elképesztő tények a csótányokról

Elképesztő tények a csótányokról

Biztosan vannak olyan „elképesztő tények” a csótányokról amiket már hallottál. Például, hogy túlélik az atomot (igen is meg nem is), vagy, hogy eléldegélnek fej nélkül is. Éppen ezért ebben a cikkben nem ilyeneket írunk meg neked: biztos, hogy olyan érdekességekről olvashatsz, amiről eddig még nem tudtál. (Mondjuk kedvelni nem fogod a csótányokat a cikk után sem)

Tovább
Hihetetlen tények az ágyi poloskáról!

Hihetetlen tények az ágyi poloskáról!

Biztosan tudod az ágyi poloskáról, hogy alvás közben táplálkoznak az emberek vérével, viszkető, vörös dudorokat okoz a csípésük, és nehéz megszabadulni tőlük. De ezeknek a bosszantó rovaroknak emellett rengeteg meglepő titkuk is van. Összeszedtünk neked néhány ágyi poloska tényt.

Tovább
Így előzd meg az ágyi poloskát!

Így előzd meg az ágyi poloskát!

Bármilyen furcsán is hangzik, az ágyi poloskának biztonságos és „szerető” közeg kell ahhoz, hogy jól érezze magát. Éppen ezért szeret az ágyadban lenni mert ott meleg van, nem zaklatod őt napközben, éjjel pedig feltálalod neki magad, hiszen te vagy a vacsorája. Az, hogy legyen házi poloskád, megelőzhető: mondunk néhány trükköt.

Tovább
Így tartsd távol a bolhákat

Így tartsd távol a bolhákat

A bolhák nagyon régóta vannak jelen az életünkben, irritálva háziállatainkat és betörve otthonunkba. Okos kis bűnözők ők, akik szinte bárhol életben maradnak. Keveset esznek, csendesen mozognak, és különösen gyorsan szaporodnak. Ennyi rossz hír után van jó hírünk is: az, hogy vannak lépések, amelyeket megtehetsz a bolhamentes otthonodért. Ezeket mondjuk most el.

Tovább
Így kergetheted el az egeret!

Így kergetheted el az egeret!

Nincs könnyű dolgod akkor, ha beköltözött hozzád egy (igazából nagyon valószínű, hogy egyszerre több) egér, mert számtalan kellemetlenség mellett azzal is szembe kel nézned, hogy a hagyományos egércsapdák nem biztos, hogy hatékonyak lesznek ellene. De mit tehetsz pontosan, ha egér költözött hozzád? Mondjuk a házi praktikákat, amiket úgyis ki fogsz próbálni mielőtt kihívsz minket.

Tovább
6 döbbenetes tény az egérről!

6 döbbenetes tény az egérről!

Már az önmagában döbbenetes tény az egérről, hogy valószínűleg a világon a második legnagyobb egyedszámú emlősfaj, Ausztráliától Zimbabwéig bárhol előfordulhat. De ebben a cikkben még több döbbenetes tényt olvashatsz róla. Tudtad, például azt, hogy kommenzalista azaz asztaltársaságban él veled? Döbbenetes tények az egérről.

Tovább
Az ózongenerátor nem írtja ki az ágyi poloskát

Az ózongenerátor nem írtja ki az ágyi poloskát

Időről időre felreppen egy egy csodaszer vagy csodagép, olyan ami egyszerre irtja az ágyi poloskát, tisztítja a levegőt, olcsó, nem kell szakértelem használni, és még ki tudja milyen csoda tulajdonságai vannak. Most az a hír járja, hogy az ózongenerátor irtja az ágyi poloskát. Utánajártunk, hogy igaz-e?

Tovább
Amikor bolha van a lakásban

Amikor bolha van a lakásban

A legtöbben – amikor észreveszik, hogy bolha jutott a lakásukba – azonnal magukban keresik a hibát, az okot, pedig ilyenkor nem az a legfontosabb, hanem az, hogy minél hamarabb megszabadulj tőle. De hogyan került oda, és mi a teendőd? Ebben a cikkben elmondjuk.

Tovább
A betegséget terjesztő csótányok

A betegséget terjesztő csótányok

Undorodsz tőlük, félelmetesek. Egyáltalán nem szeretnéd őket a házadban látni, mert betegségeket is terjesztenek: legalább is ezt gondolod a csótányokról, és részben igazad van. De terjesztenek-e betegséget a csótányok, és mit kell tenned pontosan? Ebben a cikkben megtudod (és meglepő lesz)

Tovább