6 titkos tény, amit az ágyi poloska nem akarja, hogy tudd.

6 titkos tény, amit az ágyi poloska nem akarja, hogy tudd.

In medias res

Az ágyi poloskáknak is vannak olyan titkai, amit szeretett volna előlünk elrejteni, de idővel kiderültek. Ezek a gyengeségei, olyan tények amiket ki tudsz használni ellenük. Összeszedtünk hatot, és máris mondjuk neked (ígérjük, különleges lesz).

 

6: Fekete, és piros az ágyi poloska kedvenc színei

A Journal of Medical Entomology tanulmánya kimutatta, hogy az ágyi poloskák imádják a fekete, és a vörös színt. Ezt azért jó tudni mert ha nem ebből a kettő színből választasz ágyneműt, akkor valószínű, hogy nem lesz ágyi poloskád. A rossz hír az, hogy ez a kettő szín a legfelkapottabb ágynemű és hálószoba szín. A kutatók szerint egyébként azért választanak ilyen színeket az ágyi poloskák, mert a sötétvörös és a fekete megfelelő védelmet nyújtanak nekik a ragadozók, például a hangyák és a pókok ellen.

 

4+1: A meleg az ellenségük

Egyetlen ágyi poloska sem fogja bevallani, de maximum 45 fokig érzik magukat kellemesen. E felett - 50 fok környékén - már mindössze egy órát tudnak életben maradni. Ötven fok felett pedig még ennyit sem, ezért lehet jó megoldás a gőz ellenük, vagy az, ha az ágyneműdet 50 fok feletti hőmérsékletben mosod. (Igaz nem az ágyneműben laknak, de a tojásaikat kinyírod). Ha ágyi poloskád van érdemes a ruháidat mindig kivasalni, az megölheti őket.

 

2+2: Hat harapás lehet egy poloskától

Nem túl jó hír az, hogy az ágyi poloska nem csak buta, hanem szemét is. Ha nem vagy szerencsés akkor egy poloska akár 6 helyen is megharaphat akár egy éjszaka alatt. Egyébként ennek nagyon egyszerű logikája van: az ágyi poloska szemében te hatalmas vagy, és ő lusta, szóval ott harap meg először ahol tud. Ez azonban nem mindig célravezető, mert vannak olyan részeid, ahol nehezen, vagy egyáltalán nem tud eljutni a véredig, ezért lehet, hogy 5-8 (átlag 6) alkalommal próbálkozik míg vért nem talál. Ezért harap meg (átlagosan) hatszor.

 

3: Utálják a mozgást

Egy ágyi poloskának az az ideális helyzet, ha olyan mélyen alszol, hogy nem mozdulsz meg. Abban a pillanatban ahogy elkezdesz mozogni megijed, és elrejtőzik. Persze újból előjön akkor, ha megint nem mozogsz alvás közben. Ebben az a baj, hogy ha éppen eszi a véredet, és megmozdulsz, akkor elmenekül, hogy aztán folytassa az evést ha megint nem mozogsz. Tiszta horror.

 

5-3: Gyorsan jóllakik

Mindig azt olvasod, hogy az ágyi poloska 10 percig eszik belőled, de ez nem teljesen igaz: inkább úgy kell fogalmazni, hogy egy étkezés neki 10 percig tart: az előkészülettől egészen addig, hogy jóllakottan lemászik rólad. ebből nagyjából 3-5 percig tart a konkrét vérszívás, ami attól is függ, hogy hol tudott megharapni. De lehet szerencséd is, mert ha túl jó helyen harap meg, akkor lehet, hogy nem elég a beléd fecskendezett érzéstelenítője, megérzed, és odanyúlsz. Akkor viszont nagy eséllyel meg is ölted. Igaz, ő az egyik a több százból.

 

1: Emlősök

Valamiért az emberek, és az emlősök vérét szeretik a legjobban, ami neked azért nem jó hír, mert te egy ember vagy, és lehet, hogy van kutyád, cicád. Szóval a legveszélyeztetettebbek vagyunk. Azt egyelőre nem értjük, hogy a madarak vérét miért szeretik, de mostanában madarakon is találtak ágyi poloskákat. 

Ha úgy véled, hogy ágyi poloskákkal alszol együtt, akkor ne habozz, és azonnal hívj minket: megyünk, és megoldjuk. Kattints ide: https://avitox.hu/szolgaltatasok/agyi-poloska.html