5 ok amiért meg kell szabadulnod az egértől!

5 ok amiért meg kell szabadulnod az egértől!

Rémálom a lakásodban

Ha egyetlen szóval kellene jellemezni akkor azt mondanánk, hogy az egér a lakásban egyenesen rémálom. Képzeld el azt, hogy éjjel neszezésre kelsz fel, és észreveszed, hogy egy egér járkál a padlódon. Ez már eleve rémisztő, hát még az, hogy bár egy csapásra kiment az álom a szemedből, mire odaérsz, hogy elkapd, vagy odasuhints valamivel, az egér hetedhét határon túl van. Te pedig soha többet nem alszol egy pillanatot sem, mert egész nap arra fogsz gondolni, hogy együtt laktok. Egyértelmű, hogy meg kell tőle szabadulnod. Írunk 5 okot, hogy miért.

 

5: A nyugodt éjjelekért

Szerintünk ez az egyik legfontosabb, a nyugodt éjjelek. Azt ugye tudod, hogy az egér éjszakai állat, akkor aktív. Egészen egyszerűen elaludni sem fogsz tudni akkor, ha tudod, van egered. Ha sikerült, akkor pedig a legapróbb neszre felkelsz majd, ezért reggelre kialvatlan leszel. Ez 1-2 napig nem gond, de a harmadik negyedik naptól az alvásmegvonás először koncentrációs gondokat fog okozni aztán ingerlékenységet, majd hibát hibára fogsz halmozni. Mindenképp minél hamarabb meg kell szabadulnod az egértől.

 

4: Mindent megeszik: még a szappanodat is

Az egér, alapvetően magokat, és rovarokat eszik, de könnyen alkalmazkodik az emberi környezethez, sőt, igazi Kánaánként éli meg. Egy apró morzsa, a kenyered, az éléskamrád, vagy a szemetesbe kiborított kajamaradékod neki svédasztal, a világ legfinomabb ételei. Ráadásul meg sem kell érte dolgoznia, hiszen ott van előtte. Ha elővigyázatos vagy, és nincs elöl étel, az egér ámokfutásba kezd. Megeszi a villanyvezetéked szigetelését éppúgy (arra vigyázni fog, hogy semmiképp ne üsse agyon az áram) mint akár a szappanodat. Éhezni nem fog, marad hát.

 

3: Nagy gond a kakija, és a pisije

Ha az egérszar nem lenne veszélyes, akkor is kellemetlen élmény egérkakit kerülgetni a házadban. De az egérkaki veszélyes, mert van benne egy csomó betegséget okozó csíra, a pisije egyenesen agyhártyagyulladást okozhat. (Ezt az agyhártyagyulladás dolgot szeretik véres zászlóként körbe hordozni az egér ellen: azért nem minden egérpisi, és nem mindenkinél okozhat agyhártyagyulladást. Szerencsére ritka, sőt nagyon ritka, de számolni kell a veszéllyel)

 

2: Szapora

Na, ez tényleg nagy baj. Ha az egérke jól érzi magát nálad, akkor 3 évig is elél. Még rosszabb hír, hogy 6 hetes korára ivarérett. Egész évben szeret szexelni és egy-egy alkalommal 8-10 egérkét ellik, mondjuk évente 5-ször. Ha kiszámolod, ez azt jelenti, hogy évi 50 kisegeret, élete során minimum 100-at de inkább 150-et ellik. És nem egy nőstényből áll a csapat. Szóval, minél hamarabb el kell nekik tűnniük, mert hirtelen akár százan is lehetnek.

 

1: Egyszerűen mert nem akarsz velük élni

A legegyszerűbb és legkomolyabb indok az, hogy nem akarsz velük együtt élni, mert kártevők. A megoldás az, hogy kiírtod őket, elkapdosod, vagy hívsz minket, és szakszerűen, akár már holnap elkezdjük az egerek kiirtását, és a lehető leghamarabb eltüntetjük őket a lakásodból, házadból. Kattints ide, és hívj minket. Kattints ide!