5 használhatatlan házi praktika csótány ellen

5 használhatatlan házi praktika csótány ellen

Mind egy szálig

Egyetlen mondattal elmondjuk neked azt, hogy miért folytatsz szélmalomharcot a csótányok ellen: mert úgy kell elképzelned őket, mint a hangyákat: rengetegen vannak, és ha akár egyetlen egy is megmarad (nem viccelünk, tényleg elég egy példány) akkor semmit nem ért a harcod, mert minden kezdődik előröl, maximum ideges leszel, mert elköltöttél egy csomó pénzt. Íme 5 mindenhol olvasható, de nem működő csótányirtó praktika.

 

1: Rovarirtós spray a boltból

Elmondjuk, hogy mi fog történni: meglátod megint a kis nyomorultat, odaszaladsz, és lefújod. Nagyon valószínű, hogy rövid időn belül meghal, te pedig ennek örömére mindenhova fújsz a spray-vel (gondolod, megelőzöd a bajt), és készenlétben állsz, merthogy működőik. Arra a párra, akit sikerült telibefújnod, vagy lefújnod, és rálépned, vagy lefújni és agyoncsapni valamivel. Csakhogy több száz, több ezer ott áll a nyomában, és a sprédet ki fogják kerülni. Pár nap alatt feladod a küzdelmet, miközben kiirtottál párat.

 

2: Kifigyeled őket, és majd lecsapsz

Nem gondolkodsz rosszul, hiszen a csótányok egy meghatározott útvonalat használnak amíg eljutnak a kajáig, szóval, akár lehet is igazad. A gond az, hogy nem valami bátor lények, és legtöbbször éjjel mászkálnak. Oké, hogy te valamilyen csapdával, vagy csapkodó eszközzel ott állsz, észreveszed őket, és agyoncsapkodod, de a huszadik már nem megy arra, és ha kell vissza is vonulnak: majd megpróbáljak legközelebb. Te pedig azt látod másnap, hogy újra tele velük a konyha.

 

3: Az uborka hadművelet

Az uborka hadművelet könnyű: fogsz egy ubit, felszeleteled nekik, azok meg megeszik, és aki evett az ubiból, az szörnyű kínok közepette meghal. Ez eddig még majdnem jó is, de nem teljesen ostobák. Szóval persze, esznek az ubiból mindig néhányan, de mindig sokan lesznek, akik inkább másra vágynak, és kikerülik az ubit. Oké, de mégis jó, mert tízesével pusztulnak, igaz? Elkeserítünk: naponta megölsz 50 csótányt, az semmit nem jelent, a lakhelyükön több mint 50-en születnek naponta.

 

4: Inkább meg sem ölöd

Oké, ha nem lehet őket megölni akkor el kell kergetni, igaz? Olvastad is, hogy a sört imádják a babérlevéltől például menekülnek (meg több másik ilyen fura szagú dolgoktól) de ezzel megint az a baj, hogy igaz, mert a babérlevéltől odébbmennek, de nagyjából 30 centivel. A sört meg megisszák, és vagy lerészegednek, vagy belefulladnak, de sokat ne várj tőle, nem fogja kinyírni az utolsó csótányig az összeset.

 

5: Marad a sündisznó

Tényleg működik. A süni néhány hét alatt – állítólag – szépen lassan elkapdossa, és megeszi a csótányokat: az a kérdés, hogy van-e sünid, és ha van akkor van e erre néhány heted (és mi lesz a sünivel?)

 

Az a helyzet, hogy nem fog menni, mindenképpen szakembert kell hívnod, egyrészt költséghatékony, másrészt gyors, harmadrészt szakszerű, és végleges a megoldás. Szívesen kiirtjuk nálad az undorító csótányokat, hívj minket bizalommal: https://avitox.hu/szolgaltatasok/csotany.html