Blog

Ágyi poloska irtás

Ágyi poloska irtás

Az ágyi poloska olyan rovar, amelyek kizárólag melegvérű élőlények vérével táplálkoznak: ezért a tieddel is. Biztonságos és nyugalmas helyre van ahhoz szükségük, hogy túléljenek, ezért mennek be az otthonodba, az ágyadba, hogy aztán megkeserítsék az életedet. De mik ők pontosan, milyen veszélyt rejtenek és hogyan lehet megszabadulni tőlük pontosan? Ebben a cikkben mindent megtudsz az ágyi poloskákról.

Tovább
Minden, amit hangyairtásról tudni kell

Minden, amit hangyairtásról tudni kell

Bárhol is élsz a világban, valószínűleg láttál már hangyákat az otthonodban és annak környékén is. Nem csoda, hiszen több ezer hangyafaj létezik, és a bolygó minden kontinensén megtalálhatóak, kivéve az olyan hideg helyeket, mint például az Antarktisz. A hangyák nagyon különbözőek, nem mind veszélyes, de abban egyetértünk, hogy ha ellepik a lakásodat, otthonodat akkor menniük kell, ki kell őket irtani. Ez az a cikk, amiből mindent megtudsz a hangyákról a hangyairtásról!

Tovább
Minden, amit a csótányról, a csótányirtásról tudni kell

Minden, amit a csótányról, a csótányirtásról tudni kell

Kétségtelen, hogy nem szeretjük a csótányokat, ezért minden eszközzel megpróbáljuk kívül tartani őket az otthonunkból. Ez nem mindig sikerül, mert az élelem és a vízkeresés közben a falon lévő apró lyukakon, az ablakok és az ajtók körüli réseken vagy egyéb más helyeket használva bármikor bejöhetnek hozzánk. És nagyon nehéz tőlük megszabadulni. Íme minden, amit a csótányról, a csótányirtásról tudni kell!

Tovább
A rovar, amit félelemre programoztunk

A rovar, amit félelemre programoztunk

Sokáig harcolt érte, de valahogy elérte nálunk, hogy a csótány az egyik legellenszenvesebb bogár. Egyszerűen mindenkiből ugyanazt váltja ki amikor meglátjuk: az undort, azt, hogy azonnal meg kell semmisíteni. De vajon miért van ez? Miért programoztak minket embereket a csótányundorra?

Tovább
Ezért nehéz elpusztítani a csótányt

Ezért nehéz elpusztítani a csótányt

A legtöbb csótány apró, ezért nem lenne túl nehéz elpusztítanod, ha észreveszed az otthonodban. Tulajdonképpen elég lenne rálépni, vagy ha igazán kíméletes akarsz lenni akkor elkaphatod, és akár ki is viheted az otthonodból. De ha ilyen egyszerű akkor miért lehetetlen tőlük megszabadulni? Elmondjuk.

Tovább
Fogalmad sem volt arról, hogy ilyenek a hangyák

Fogalmad sem volt arról, hogy ilyenek a hangyák

Néha írunk olyan hangzatos mondatokat, minthogy "ha ezt elolvasod, akkor soha többé nem tudsz már úgy nézni a hangyákra, mint eddig" és ez tény is. Összegyűjtöttünk néhány egészen döbbenetes tényt a hangyákról. Olvasd el, és tényleg másként nézel majd rájuk, mint eddig.

Tovább
Döbbenetes tények a hangyákról.

Döbbenetes tények a hangyákról.

A hangyák sokkal különösebbek, mint gondolod: vannak olyanok, akik addig szekálják a levéltetveket amíg azok nem kakilnak nekik édes mannát. Mások édességfüggők: a kakaó, a lekvár, és kóla a kedvencük, de ha kell akkor vámpírrá válva vért vesznek tőled. Összegyűjtöttünk néhány érdekes tényt a hangyákról.

Tovább
Betegségek, amit az egerek és a patkányok terjesztenek

Betegségek, amit az egerek és a patkányok terjesztenek

Az lenne az ideális, ha kizárólag elhagyatott helyeken, elhanyagolt környezetben találkozhatnánk egerekkel és patkányokkal, vagy legalább nem is terjesztenének betegségeket. De ez vágyálom. Az egerek, és a patkányok szeretnek ott élni a közelünkben, és többféle betegséget is terjesztenek. De pontosan milyen betegségeket terjesztenek az egerek és a patkányok?

Tovább
Tippek ágyi poloskák ellen (2. rész)

Tippek ágyi poloskák ellen (2. rész)

A cikk előző részében már összegyűjtöttünk neked néhány olyan szabályt, amit, ha betartasz akkor kisebb eséllyel fogsz megfertőződni ágyi poloskával, de van még néhány olyan tippünk, amivel meg fogod tudni előzni azt, hogy ellepjenek. (Persze, fontos, hogy ne tétovázz sokáig, mert nincs az a házi praktika amivel poloskamentesítheted az otthonodat)

Tovább
Tippek ágyi poloskák ellen

Tippek ágyi poloskák ellen

Az ágyi poloskák komoly problémát jelentenek hiszen az egész országban elterjedtek. Tudni kell róluk, hogy biztonságos, kellemes környezetre van szükségük a túléléshez. El sem tudod képzelni, hogy az otthonodon belül milyen sok olyan hely található, amely tökéletes szaporodási feltételeket biztosít számukra. Az a kérdés, hogy megelőzhet-e az ágyi poloska, és ha igen, akkor hogyan?

Tovább
Amit tudnod kell a hangyacsípésről.

Amit tudnod kell a hangyacsípésről.

Képzeld el, hogy kellemes, szép délután van. Az otthonodban pihensz amikor hirtelen fura "csípésszerű" fájdalmat - inkább kellemetlenséget - érzel majd még egyet és még egyet. Lenézel, és látod, hogy megcsípett egy vagy több hangya. Automatikusan odakapsz, és megölöd ezzel, de rengeteg hangya van még. És egyébként is megcsíptek. Mit kell tenned?

Tovább
Ezt tedd, ha megcsípett a hangya

Ezt tedd, ha megcsípett a hangya

Bármikor előfordulhat az, hogy megcsíp egy hangya. Szerencsére a csípése ritkán okoz komolyabb panaszt, de az előfordulhat, hogy megduzzad, vagy viszket, esetleg vörös lesz a hangyacsípés helye. Mit kell tenni ilyenkor? Ez mennyire normális? Összegyűjtöttük mindent, amit a hangyacsípésről tudni kell!

Tovább